De gedecoreerde brandweerlieden poseren met burgemeester Ruud van den Belt.
De gedecoreerde brandweerlieden poseren met burgemeester Ruud van den Belt. (Foto: Will Rombouts)

Koninklijke lintjes voor brandweervrijwilligers

KRUISLAND - Een bijzonder moment voor vijftien vrijwillige brandweerlieden van de verschillende brandweerposten in de gemeente Steenbergen. Tijdens de jaarlijkse korpsavond ontvingen zij uit handen van burgemeester Ruud van den Belt elk een Koninklijke onderscheiding hun langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in Steenbergen en de regio.


Dat gebeurde zaterdag in zaal Koch aan de Molenstraat 120 in Kruisland. De gedecoreerden mogen zich nu officieel Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Het is gebruikelijk dat brandweervrijwilligers na meer dan twintig jaar dienst een Koninklijke onderscheiding krijgen maar dan wel pas als ze afscheid nemen van de korps. Vanwege een wijziging in de regeling is dit landelijk vervallen per 1 januari 2020. Om die reden heeft burgemeester Van den Belt vroegtijdig in 2019 voor alle brandweervrijwilligers in Steenbergen met twintig of meer dienstjaren al een lintje aangevraagd, los van de vraag of ze nu afscheid nemen.

Namen

Hierna volgen alle namen van de gedecoreerden. Het jaartal geeft aan sinds wanneer ze actief zijn (geweest) als brandweervrijwilliger. Van de brandweerpost Steenbergen zijn gedecoreerd Leo.Adriaansen (1992), Ton Bolders (1980), Henry Hof (1998) en Ad Meeus (1996). De leden van de brandweerpost Dinteloord die een lintje ontvingen zijn Reinier van der Horst (1986), Peter Houweling (1990), Arjan van de Merbel (1982), Dim Nieuwland (1991), Melchior van Slobbe (1998) en Leen de Wit (1993). De brandweerpost Nieuw-Vossemeer mocht twee gedecoreerden noteren: Paul Musters (1997) en Steph Oerlemans (1994). Bij de brandweerpost Kruisland ten slotte ging een Koninklijke onderscheiding naar Jan Brands (1997) Paul van Loon (1993) en Jurgen Osta (1996). Op verzoek van de burgemeester van Roosendaal vond de uitreiking van dezelfde onderscheiding plaats aan brandweerman Niek Wagemakers (1994) die in Roosendaal woont, maar zich al meer dan twintig jaar inzet voor de brandweerpost Steenbergen.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief