Foto: Nathalie Heijmans

Vrijwilligers OVW met Drive Thru Streekmarkt op de bres voor lokale ondernemers


WELBERG - Wees loyaal en koop lokaal. Onder die noemer werd overal in het land wel een oproep gedaan om de door het coronavirus vaak zwaar getroffen lokale ondernemers een handje te helpen. Die oproep blijkt niet aan dovemansoren gericht. De vrijwilligers van Ontspanning voor Welberg (OVW) dragen hun steentje bij met de organisatie van een heuse Drive Thru Streekmarkt.


Komende zondag is het zover. Het concept is eenvoudig: via www.ovwdrivethru.nl kan tot komende vrijdag 00.00 uur rechtstreeks een bestelling worden geplaatst bij een van de deelnemende lokale ondernemers. Die maakt vervolgens de bestelling klaar. Aan elke bestelling is een bestelnummer gekoppeld. Met dat bestelnummer op de voorruit kan zondag 5 juli per auto de Drive Thru Streekmarkt aan de Kapelaan Kockstraat in Steenbergen worden bezocht, waar de ondernemer het bestelde product in de kofferbak deponeert.

Vrijwilligers

Er wordt gewerkt in blokken met tien auto's, waarbij het uiteraard nadrukkelijk de bedoeling is dat bezoekers zogezegd niet blijven hangen. "Vanaf 1 juli is het aantal mensen weliswaar niet zo'n probleem meer, maar de anderhalve meterregel geldt natuurlijk nog steeds. Op deze manier kunnen we die ook garanderen", aldus Nathalie Heijmans van OVW. Vrijwilligers van OVW leiden het verkeer en de Drive Thru Streekmarkt in goede banen.

Brainstormen

"We willen onze lokale ondernemers graag een handje helpen", vertelt Nathalie Heijmans. "Zeker na alle oproepen hiertoe. Daarom zijn we gaan brainstormen: 'Wat kunnen wij doen?' Toen ontstond het idee om een streekmarkt te houden naar voorbeeld van het Foodtruck Festival Breda dat door een van onze vrijwilligers is bezocht."

Enthousiast

"De Gemeente Steenbergen was meteen enthousiast en heeft ons snel aan een vergunning geholpen", vervolgt ze. "Ook vanuit de ondernemers was er best veel belangstelling, al doet niet iedereen mee. Niet alle ondernemers willen op zondag werken. Daarnaast hebben sommige ondernemers al zo veel voordeel van alle oproepen om lokaal te kopen, dat ze het geweldig druk hebben."

Alternatief

Volgens Nathalie Heijmans snijdt het mes aan twee kanten. "Met de Drive Thru Streekmarkt steunen we niet alleen de lokale ondernemers, voor veel mensen is het ook een leuk evenement. Veel activiteiten, zoals de braderie, zijn inmiddels vanwege het coronavirus afgelast. Dan is dit een heel leuk alternatief."

Positief

"Het is de eerste keer dat we een Drive Thru Streekmarkt houden, dus het is afwachten hoe het loopt. We zijn echter positief en denken al na over een mogelijk vervolg. Als het een succes wordt, kunnen we het in de toekomst misschien herhalen. We denken er ook al over na om een 'gewone' streekmarkt te organiseren."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES