Patrick en hond Tango reizen samen heel West-Brabant door
Foto: Patrick Nijssen

Patrick en hond Tango reizen samen heel West-Brabant door

KRUISLAND - Al op jonge leeftijd moest Patrick (51) noodgedwongen uit huis. Vanaf zijn twintigste is hij veel gaan wildkamperen en survivallen. En sinds november heeft hij daar gezelschap bij. Patrick neemt zijn geliefde hond Tango overal mee naar toe. Van de Ardennen tot een berm in Oud Gastel. Het tweetal reist rond overal naartoe met Patricks zelfgebouwde kar.


Veertien jaar geleden maakte Patrick een kar voor een oude hond van een vriendin van hem. De hond kon hierin vervoerd worden. "Hij heeft hier alleen niet lang van kunnen genieten helaas." Toen Patrick zelf door privéomstandigheden er even tussenuit wilde, ook zonder budget, heeft hij de oude kar van zijn vriendin ingeladen en is hij vertrokken.

Sinds die tijd is Patrick regelmatig met zijn honden in de buurt rond gaan rijden. "Soms sliep ik in de berm." Maar de honden van Patrick werden steeds ouder. "Ik heb in zeven maanden tijd twee honden af moeten geven", vertelt hij. "De oudste was vijftien en dement en kon niet anders meer dan in de buurt van de kar zijn. Naar Gastel of een stukje langs de kreken in Kruisland trok ze niet meer. Zo is het rondrijden met de kar steeds meer gewoonte gaan worden."

Tango

De huidige hond van Patrick, Tango, is vrij snel na het overlijden van de laatste op zijn pad gekomen. "Een bijzondere hond die niet meer in zijn eigen roedel kon blijven. Ik heb hem na een tussenstap bij zijn broertje overgenomen." Tango is door traumatische ervaringen vrij defensief geworden. "Hem zoveel mogelijk ervaringen op laten doen zie ik als een mogelijkheid om hem te leren op mij (en hemzelf) te vertrouwen en dus als een essentieel onderdeel van zijn opvoeding", laat Patrick weten. "Zo ben ik ook met Tango begonnen met het maken van verschillende dagtrips in de regio, met Breda als drukke stad. Ik had net de eerste stappen gezet om hem ook te laten proberen om naast de fiets te lopen, maar toen sloeg het noodlot toe", vertelt Patrick.

Tango werd aangereden nadat hij was ontsnapt uit een open gewaaide poort. "Toen wist ik dat lopen naast de fiets hem voor Tango niet meer ging worden."

Nieuwe kar

Maandenlang is Patrick bezig geweest met het realiseren van een nieuwe kar. "Ik heb me tijdens het bouwen vaak afgevraagd of dit wel ging lukken", zegt hij. "We hebben als test een nachtje met de kar in de schuur geslapen. Het is een beetje passen en meten, maar het kan net. "Inmiddels is de kar rijklaar en gaan de twee regelmatig op pad. "Het gaat niet snel en ik kan geen grote afstanden per dag maken, maar dat is geen reden om niet samen onderweg te zijn."

Uitdaging 

Het bestaan dat Patrick lijdt is erg uitdagend. "Elke rit is toch weer een avontuur", laat hij weten. "Vandaar dat het idee voor een reservewiel me niet verkeerd leek. Kuilen, drempels of scherpe bochten zijn een aanslag op de wieltjes."

Patrick is voor de kar op zoek naar een wiel met maat 47-406 (20-175) en liefst met snelspan-as. "Mocht iemand nog een kar hebben waar eventueel de opbouw totaal van versleten is, dan houd ik me ook aanbevolen", aldus Patrick. Mensen kunnen contact opnemen via de Facebook https://www.facebook.com/TangoBlind of WhatsApp 06-42239329.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief