D66 en CDA willen bushalte Zuideinde in Dinteloord behouden
Foto: Sanne van der Mooren

D66 en CDA willen bushalte Zuideinde in Dinteloord behouden

DINTELOORD - De fracties van D66 en het CDA in de gemeenteraad van Steenbergen maken zich zorgen over de plannen van Arriva om een bushalte in Dinteloord te schrappen. In schriftelijke vragen van Coen Hendriks (CDA) en Arend Meijer (D66) aan Gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant vragen de partijen om dit voornemen van Arriva terug te draaien.


Het gaat om de halte Zuideinde, de enige halte binnen de bebouwde kom van Dinteloord. Vooral voor de minder mobiele inwoners van het dorp is het schrappen van de halte onacceptabel, vinden D66 en het CDA.

Het exploitatieplan 2021 voor Arriva stelt dat de keuze gemaakt is op basis van financiële en reistijd gedreven motieven. Het CDA en D66 betwijfelen de berekening van de ingeboekte winst van reistijd. De halte in hun buurt wordt immers geschrapt. "Inwoners van de kern Dinteloord moeten het laatste stuk met de buurtbus, fiets of lopend afleggen, bovendien rijdt de buurtbus niet in de avond en op zondag waardoor van reistijdverkorting op die momenten zeker geen sprake is."

CDA en D66 zien het liefst dat Gedeputeerde Staten het voornemen niet accepteren. Deze maand moeten zij hier een besluit over nemen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief