René van Oorschot: 'Voor een deel thuiswerken bevalt me eigenlijk prima'
Foto: Will Rombouts

René van Oorschot: 'Voor een deel thuiswerken bevalt me eigenlijk prima'

KRUISLAND - Thuiswerken? You love it or you hate it! Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat tussen de 55 en 70 procent van de thuiswerkers positieve ervaringen heeft met thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dat cijfer is in de afgelopen maanden stabiel gebleven. Ongeveer 40 tot 60 procent van hen verwacht zelfs vaker te blijven thuiswerken als de crisis voorbij is. De voorkeur gaat hierbij uit naar één tot drie dagen per week thuiswerken. 


René van Oorschot (57) uit Kruisland is al ruim dertig jaar werkzaam bij DSM in Waalwijk, een chemische fabriek waar bindmiddelen voor de drukinkt- en verfindustrie worden gemaakt.

Als project director bij de ontwikkeling van nieuwe producten, kreeg hij een bericht van het management dat er vanaf 2 maart zoveel mogelijk thuis gewerkt moest worden. "DSM heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en stilvallende productie is absoluut ontoelaatbaar." In eerste instantie gold het thuiswerken voor twee weken. "Maar uiteindelijk was 8 juli pas weer mijn eerste dag op de zaak."

Rumoerig

Het thuiswerken deed René In eerste instantie aan de keukentafel. "Maar mijn vrouw en kinderen werden op een bepaald moment ook gedwongen om thuis te blijven. Dat werd wat onoverzichtelijk en rumoerig. Ook al omdat ik overdag telefoongesprekken en online meetings moest voeren. Inmiddels heb ik een bureautje op een kamer hier in huis waar ik rustig kan werken."

Reistijd

Het nadeel van thuiswerken: "Je hebt minder contact hebt met je collega's en je mist toch het praatje bij het koffieapparaat. Het voordeel is de reistijd die me bespaard wordt. Van Kruisland naar Waalwijk is twee keer 58 kilometer. Dat is bij elkaar toch anderhalf uur."

Momenteel werkt René van Oorschot op dinsdag en donderdag op de zaak en de rest van de week thuis. "Dat bevalt me eigenlijk prima. Ik ben er ook van overtuigd dat dit het nieuwe werken gaat worden."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief