Afbeelding
Foto: Brenda Linders Fotografie

Arthur Oomen, De Zonnebloem: ‘Elkaar helpen is binnen de gemeenschap vanzelfsprekend’

Door: Addo Sprangers Algemeen

KRUISLAND - Corona? In Kruisland heeft het tot dusver weinig impact gehad op het leven van alledag. “Niemand heeft om hulp gevraagd. Elkaar helpen wordt binnen de gemeenschap als vanzelfsprekend beschouwd”,  aldus Arthur Oomen van De Zonnebloem Afdeling Kruisland.

Bij het uitbreken van het coronavirus in maart kwamen de Stichting Welzijn Kruisland en de Dorpsraad Kruisland met een gezamenlijk initiatief om ouderen en kwetsbaren in Kruisland waar nodig zo goed mogelijk te ondersteunen. De Dorpsraad Kruisland, KBO Kruisland en De Zonnebloem Afdeling Kruisland bundelden hierbij hun krachten. “We hebben toen een tiental vrijwilligers bij elkaar gesprokkeld die eventueel hulp zouden kunnen bieden bij bijvoorbeeld noodzakelijk vervoer of het doen van boodschappen”, vertelt Arthur Oomen, één van de contactpersonen. 

Op elkaar letten

Via een onder de inwoners van Kruisland verspreide brief werd het initiatief onder de aandacht gebracht. “Er heeft echter niemand om hulp gevraagd. De Zonnebloem Afdeling Kruisland is sowieso al heel actief binnen de gemeenschap via het afleggen van huisbezoeken. Bovendien zijn de sociale netwerken in Kruisland heel goed. Dat is een dorp meestal ook wel eigen. Elkaar helpen wordt binnen de gemeenschap als vanzelfsprekend beschouwd. Volgens mij leiden de coronamaatregelen in stedelijke gebieden sneller tot problemen. Hier kennen buren elkaar en letten ze op elkaar.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief