Crowdfundingsactie moet dieren Boerderij Hamel de winter door helpen
<p>Meike de Jongh heeft een crowdfundingsactie opgezet voor Boerderij Hamel.</p>

Meike de Jongh heeft een crowdfundingsactie opgezet voor Boerderij Hamel.

(Foto: Christel Schiphorst)

Crowdfundingsactie moet dieren Boerderij Hamel de winter door helpen

STEENBRGEN - De afgelopen maanden kon Meike niet langer toekijken hoe het water aan de lippen stond van haar lieve vrienden Maarten en Josephine Hamel. Ze besloot een crowdfundingsactie op te zetten om de dieren van Boerderij Hamel de winter door te helpen.


Haar betrokkenheid is groot. “Het is zo moeilijk om als vriendin toe te kijken hoe moeilijk je vrienden het hebben,” begint Meike. “Josephine en Maarten runnen Boerderij Hamel, waar ze op een super diervriendelijke manier varkens houden. Dit was een hele bewuste keuze voor hen, varkens houden die een goed leven hebben en dit te verbinden aan hun restaurant ‘t Geheim van Bergen”. Na tien maanden lock-down is het spaargeld echter helemaal verdampt.

Nieuw leven inblazen

“Weliswaar is hun boerderijwinkel open, maar dat is bij lange na niet genoeg om het voer, hooi en stro van de dieren mee te betalen. Want gemeentelijke ondersteuning is voor de bedrijfskosten van het restaurant, maar niet voor de dieren. En met deze berkshire varkens moet Hamel straks het bedrijf weer nieuw leven inblazen. Daarom gaat de opbrengst van deze crowdfunding 100% naar de verzorging van de dieren, maar zelfs dat is niet genoeg.”

Steun

“Nog beter zou ‘t zijn als iedereen in Steenbergen zijn vlees gaat halen bij Hamel aan de Drielindekensweg of op een andere manier rechtstreeks steun betuigt,” zegt Meike. “Alle hulp wordt met open armen ontvangen.” Doneer of help. Kijk snel op facebook.com/boerderijhamel

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief