‘De Club van 72’ debuut van Joep Gommeren
<p>Joep Gommeren in zijn tuinhuisje waar hij grotendeels &#39;De Club van 72&#39; schreef.</p>

Joep Gommeren in zijn tuinhuisje waar hij grotendeels 'De Club van 72' schreef.

(Foto: Christel Schiphorst)

‘De Club van 72’ debuut van Joep Gommeren

KRUISLAND - Zo’n zes jaar geleden ontstond bij Joep Gommeren (38) het idee om een boek te schrijven. Een boek waarvan ook een film zou kunnen worden gemaakt, waarbij hij in de aftiteling zou kunnen lezen ‘Deze film is gebaseerd op ‘De Club van 72’, het boek van Joep Gommeren’. 


Het boek ligt er. Joep begint: “Ik vind het fantastisch om mensen in een paar uur, net als in een film, mee te kunnen nemen in een wereld die ik zelf gecreëerd heb. Gaandeweg het schrijven van mijn eerste boek, heb ik gemerkt dat ik het schrijven an sich heel erg leuk vind.” Twee jaar deed hij over zijn debuutboek, dat vanaf nu verkrijgbaar is rechtstreeks bij hem (gesigneerd en al) en bij alle online en offline boekenwinkels.

Tipje van de sluier

Met plezier licht Joep een tipje van de sluier op: “De hoofdpersoon in het verhaal is een jongeman, een mid-twintiger, die werkt in een oude, stoffige lampenfabriek en die met een berg aan twijfels rondloopt. Hij slijt zijn dagen met kantoorhumor, met koffie drinken en een baantje dat hij met twee vingers in de neus kan doen. Maar hij droomt ervan om het te gaan maken in de muziek. Als basgitarist zou hij graag een hit schrijven en daarmee zó goed scoren, dat zijn leven voorgoed verandert. Met een medebandlid gaat hij de uitdaging aan om vóór hun 27ste die superhit te scoren.”

Veel muziek en deels autobiografisch

“Deels is het boek autobiografisch”, aldus Joep. Hij heeft ook een grote voorliefde voor muziek, speelt basgitaar in ‘n band en is freelance engineer. De strubbelingen die hij meemaakte, toen hij net in het werkzame leven stapte, zijn ook deels verwerkt in dit boek. Het boek is gesitueerd in Kruisland en omgeving en de hoofdpersoon treedt op in De Commerce en Gastels’ Sfeer. Tot zover het autobiografische. De hoofdpersoon kampt met een zogenaamde ‘quarter life crisis’, welke terugkomt in anekdotes gebaseerd op werksituaties, waarin iedereen zich kan herkennen, in liefdesperikelen via dating sites en natuurlijk in de nagejaagde droom om door te breken in de muziek.

Self-publishing

‘De Club van 72’ is verschenen via een zogenaamd ‘self-publishing platform’. “Er is geen redactie die het boek vooraf beoordeelt, je geeft het eigenlijk in eigen beheer uit,” aldus Joep. “Zij kunnen je wel helpen bij het maken van het boek, maar ik heb eigenlijk alles zelf gedaan, zoals het maken van de kaft en het bedenken van de lay-out. De eindredactie is door mijn vader gedaan en mijn vrouw heeft de auteursfoto gemaakt.’’

Ultimate experience

Joep heeft het boek geschreven met scènes in zijn hoofd. “Ik ben iemand die denkt in filmscènes en vandaaruit heb ik een rode draad ontwikkeld, met veel dialoog.”

De jonge schrijver hoopt op succes. En om zijn boek in een ultieme setting te lezen heeft Joep ook een speciale Spotify playlist opgesteld voor de ‘Original Soundtrack’ van De Club van 72. “Alle nummers uit het boek komen hierin voorbij, dus zet ‘m vooral op tijdens het lezen voor ‘the ultimate experience,” aldus auteur Joep Gommeren.

Bestel ‘De Club van 72’ via facebook.com/DeClubVan72/ en joepgommeren@gmail.com (ISBN: 9789464186192)

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief