<p>Els van Elzakker neemt het lintje in ontvangst van burgemeester Ruud van den Belt. </p>

Els van Elzakker neemt het lintje in ontvangst van burgemeester Ruud van den Belt.

(Foto: Gemeente Steenbergen)

Koninklijke onderscheiding Rini Luijks overhandigd aan familie

KRUISLAND - De nabestaanden van Rini Luijks hebben woensdag de Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen die kort voor zijn overlijden - begin dit jaar - aan de geboren en getogen Kruislander werd toegekend.


Helaas heeft de drijvende kracht achter hengelsportvereniging De Kruisweel dit zelf niet meer geweten. “Maar, ere wie ere toekomt,” stelde burgemeester Ruud van den Belt bij de overhandiging van de versierselen aan Els van Elzakker, levenspartner van de op 67-jarige leeftijd overleden Rini Luijks. “Uit alles blijkt dat Rini een bijzonder mens was, die dit lintje ruimschoots heeft verdiend. Ik vind het jammer dat ik hem niet persoonlijk heb gekend, want ik ben erg trots op alles wat hij voor onze gemeenschap heeft gedaan,” sprak de burgemeester.

Regelaar

‘Regelaar’ Rini Luijks zette zich meer dan veertig jaar in voor de Kruislandse hengelsportvereniging De Kruisweel, waarvan hij langdurig voorzitter én secretaris tegelijk was. Hiernaast was hij zeer actief voor onder meer Sportvisserij Zuidwest Nederland, een sterke overkoepeling van 225 plaatselijke verenigingen die samen ruim 145.000 sportvissers vertegenwoordigen. Het belangengebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland beslaat de gehele provincies Noord-Brabant en Zeeland en nagenoeg de hele provincie Zuid-Holland.

RBC

Een andere passie was RBC Roosendaal, de club waar hij al sinds de jaren ’70 enthousiast supporter van was. In de jaren ’90 zette hij zich geruime tijd in als secretaris van de supportersvereniging. Ook in het bestuur van RBC zelf had hij zitting. Hij was er enige tijd vicevoorzitter. De laatste jaren zat Luijks in de onderhoudsploeg die het stadion na thuiswedstrijden weer op orde maakte. Verder zat hij in de Steenbergse Sportraad en de klankbordgroep Cruijslandse Kreken. “Hij deed alles met heel z’n ziel en zaligheid en was uitermate trouw aan zijn clubs,” aldus zijn zoons Rick en Bob. “En wat zou hij blij zijn geweest met deze onderscheiding.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief