Afbeelding

Rondweg Steenbergen wordt vanaf april aangepakt

Door: Remko Vermunt Actueel

STEENBERGEN - Wethouder Cors Zijlmans en Rob van Koeveringe (KWS) hebben dinsdag het startsein gegeven van de herinrichting van de Rondweg Steenbergen (N259). Vanaf april gaat KWS Infra Roosendaal/Sas van Gent van start met de werkzaamheden aan de N259 en voor de bouwvak moet alles klaar zijn. Het gedeelte tussen de Franseweg en de Nassaulaan wordt daarbij volledig aangepakt.

Niet alleen wordt er asfalt aangebracht op de betonverharding die er nu al ligt, maar ook de twee rotondes krijgen een opknapbeurt. "Bovendien wordt er een fietspad aangelegd aan de Steenbergse zijde, dat wordt voorzien van verlichting. Dit laatste mede mogelijk geworden dankzij een subsidie van de Provincie Noord-Brabant."

De aannemer voert de werkzaamheden uit in drie fases. De eerste fase (half mei tot eind juni) omvat het gedeelte rond de Wipstraat, de tweede fase (mei) het weggedeelte tussen Halsteren en de rotonde Franseweg en de derde fase het wegdeel van de Wipstraat tot aan de Watertoren (juli). Tijdens de werkzaamheden moet de weg een aantal keer worden afgesloten. Daarbij worden omleidingsroutes ingesteld. Ook de busdiensten van Arriva rijden indien nodig een andere route. De afsluitingen waarbij de omleidingen via de A4 en N257 lopen, worden zoveel mogelijk in de schoolvakanties gepland zodat scholieren die met de bus reizen hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

De herinrichting van de Rondweg Oost kent een lange voorgeschiedenis. Met de komst van de A4 heeft de Rijksoverheid besloten om de 'rustige' N259 over te dragen aan de gemeente. Er volgde verschillende inloopavonden en werksessies om te bepalen wat er met de weg moest gebeuren. Bij de overdracht van de weg naar de gemeente is ook een onderhoudspotje meegekomen. De gemeente heeft 6,3 miljoen euro ontvangen voor het toekomstig onderhoud van de weg. Daarnaast stelt het Rijk maximaal 1,1 miljoen euro beschikbaar voor het realiseren van eenmalige verbeteringsmaatregelen, zodat de weg voldoet aan de gehanteerde kwaliteitsnormen van de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief