Foto: Gemeente Steenbergen

Opening Fort Henricus wordt definitief over de winter heen getild

DE HEEN/STEENBERGEN - Aanvankelijk zou Fort Henricus, als vijfster aan de Zuiderwaterlinie, eind oktober geopend worden. Maar de droogte van de afgelopen zomer heeft dit verhinderd. Toch komt er in 2019 een officiële opening, al is het fort dan nog niet ingericht.


DOOR CLAUDIA KOOLE

"Bij een officiële opening moet het er groen en stevig uitzien", vertelt Frans van Zijderveld van Natuurmonumenten, die zitting heeft in de projectgroep Fort Henricus. "We moeten geduldig de winter uitzitten, want de afgelopen periode heeft een te lange natte periode én een te lange droge periode ervoor gezorgd dat het groen nog niet goed eruit ziet." In maart 2018 vond een ideeënavond plaats voor inrichting van het fort. Dat is nog niet van de grond gekomen.

Ondernemer

Van Zijderveld: "De werkzaamheden op het fort zullen nog verder duren. Dat gaat niet over de inrichting. Dan heb ik het over de opbouw van een wallenstructuur. Bij de opening in 2019 is het fort nog niet ingericht. We zijn nog steeds op zoek naar een ondernemer die buiten en op het fort activiteiten kan ontwikkelen. Het is ook nog niet zeker of er op of bij het fort een gebouw komt. Alle ideeën die zijn ingeleverd zijn nog steeds gaande. We moeten om deze redenen de opening over de winter heen gaan tillen."

Burgers en ondernemers die hun ideeën hebben ingediend, en die zijn verzameld in het Plakboek 3.1 Fort Henricus dat onder andere opgemaakt is door Thijs Witjes van Provincie Noord-Brabant, worden eveneens in de wacht gezet. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief