Over het algemeen is de enquête van de Stadsraad Steenbergen goed opgepakt door Steenbergenaren
Over het algemeen is de enquête van de Stadsraad Steenbergen goed opgepakt door Steenbergenaren (Foto: Archieffoto Claudia Koole)

Enquête onder bevolking over Steenbergen

STEENBERGEN - Bezoekers aan de 47ste Jaarmarkt Steenbergen werden dit jaar ietwat meer opgehouden. Leden van de Stadsraad Steenbergen stelden een aantal vragen aan de Steenbergse bevolking over een aantal zaken binnen hun gemeente. Er was veel negativiteit, maar volgens de organisatie is de enquête over het algemeen goed en positief opgepakt.


DOOR CLAUDIA KOOLE

De vragen die werden gesteld gingen over de verkeersveiligheid, vergrijzing in de gemeente, over het onderhoud openbaar groen, of er voldoende woningen zijn in de kernen, hoe leefbaar Steenbergen eigenlijk is, hoe het nieuwe afvalscheidingssysteem bevalt, hoe de bereikbaarheid van Steenbergen verbeterd kan worden, hoe schoon Steenbergen is en wat men nog mist binnen gemeente Steenbergen.

Verbetering

"We wilden een beetje pijlen wat er leeft onder de mensen. Met een team hebben we tijdens de Jaarmarkt Steenbergen in het centrum gestaan", vertelt penningmeester en ICT-man Dick van Duin van de Stadsraad Steenbergen. "We willen een goede communicatie en dat er geluisterd wordt naar de bevolking." Met de uitslag gaat de Stadsraad Steenbergen naar kernwethouder Esther Prent. De betrokkenheid van de gemeente is in de loop der jaren verbeterd. Van Duin: "Verbetering kan nog altijd, maar vroeger liepen we tegen muren aan bij de gemeente. Dat is nu verbeterd."

Te duur

Punten die opvallen uit de gehouden enquête op straat komen uit diverse onderwerpen. "Er zijn meerdere klachten binnengekomen over het onderhoud groen in de gemeente. Dit willen we bespreekbaar gaan maken. Maar er is ook behoefte aan goedkopere woningen. Het is behoorlijk aan de prijs in Steenbergen", laat Dick van Duin weten. In de lijst met reacties komt naar voren dat meerdere mensen starterswoningen missen, dat er te weinig sociale huurwoningen zijn en er te dure nieuwbouwwoningen worden neergezet. Mensen willen meer betaalbare woningen.

Veiligheid

Er werd ook aangegeven dat er behoefte is aan een treinstation. Van Duin: "We hebben alle behoeften genoteerd en nemen mensen serieus. Maar ik denk dat een treinstation in Steenbergen niet haalbaar is realistisch gezien." Veiligheid is een belangrijk item dat burgers bezighoudt. Fietspaden en trottoirs zijn verzakt, de fietspaden tussen Steenbergen en Kruisland zouden een aanpak in hoogteverschillen moeten krijgen. "Op de dijk tussen Steenbergen en Kruisland wordt veel te hard gereden. Auto's rijden ook op het fietspad. Dat heb ik zelf meegemaakt", vertelt Van Duin. "De veiligheid kan hier anders."

Wensen

De lijst met wat men mist in Steenbergen is lang. Zo wordt een collectief zonnedak geopperd, zijn meer kinderactiviteiten gewenst, wil men verbetering zien bij jeugd- en ouderenzorg, moeten horecatijden verruimd worden, moet de huurprijs van winkelpanden omlaag en moet de gemeente meer kracht tonen. Er zijn genoeg wensen te vervullen. Stadsraad Steenbergen helpt hierbij.

Claudia Koole


 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief