Foto: Remko Vermunt

Burgemeester dankt iedereen die mee heeft geholpen bij oplossen stroomstoring

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen spreekt zijn dank uit aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het oplossen van de stroomstoring die donderdagochtend de gemeente trof.


De storing was het gevolg van een brand, rond 8.15 uur, in een transformatorhuisje in de Nicolaas Peckstraat in Steenbergen. Om de brandweer het transformatorhuisje veilig te kunnen laten betreden, moest de elektriciteit volledig afgesloten worden. Dit betekende dat 7.200 aansluitingen in Steenbergen en omgeving ruim een uur zonder stroom kwamen te zitten. Het ging om de plaatsen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, De Heen en ook een deel van Sint Philipsland op het eiland Tholen. De brandweer had het vuur iets na 9.30 uur onder controle. De stroomonderbreking was rond 9.50 uur verholpen, zo meldde Enexis.

"Dankzij de professionele inzet en samenwerking van de hulpdiensten werd de stroomstoring sneller verholpen dan in eerste instantie de verwachting was", laat Van den Belt weten. Naast alle mensen die meegeholpen hebben om het euvel zo snel mogelijk op te lossen, spreekt de burgemeester in het bijzonder zijn dank uit aan de medewerkers van het Rode kruis die in allerijl werden ingevlogen om de kersverse bewoners van het Hof van Nassau te helpen tijdens de stroomuitval. "Het is fijn om te zien dat we in dit soort situaties met z'n allen de schouders eronder kunnen zetten." 

FOTOSERIESVacatures

Rietdekker

Doetinchem

Medewerk(st)er bediening of leidinggevende

Roosendaal / Oudenbosch

PROJECTLEIDER / WERKVOORBEREIDER

Gemert

Chauffeur

Roosendaal

Part-time Verkoopmedewerk(st)er

Primera Grave en Primera Son en Breugel

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief