Foto: Will Rombouts

Nieuw-Vossemeer heeft eindelijk zijn pinautomaat terug

NIEUW-VOSSEMEER - Met enig feestelijk vertoon is dinsdagochtend door Rabobank Zuidwest-Brabant de terugkeer van de pinautomaat in Nieuw-Vossemeer gevierd.


De pinbox bevindt zich op de hoek van de Dortmundstraat en 't Hofje van het plein bij woonzorgcomplex De Vossemeren.

Medio 2017 werd de vorige geldautomaat aan de Achterstraat in Nieuw-Vossemeer omwille van veiligheidsredenen verwijderd. Reden hiervoor waren de verschillende plofkraken waar de regio de afgelopen jaren mee te maken had. Die brachten niet alleen schade toe aan de automaten, maar ook aan omliggende panden. Daarnaast was de veiligheid van omwonenden in het geding. De Rabobank zag zich hierdoor genoodzaakt om maatregelen te nemen. 

Nu bijna een jaar later is de pinautomaat op een andere plek terug in Nieuw-Vossemeer. Hieraan voorafgaand hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden met de dorpsraad, de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) en de gemeente Steenbergen. Diverse locaties passeerden daarbij de revue, waarbij er al eerder een oplossing dichtbij was. Vervolgens heeft het vergunningsproces veel tijd in beslag genomen.

Wethouder Esther Prent knipte dinsdagochtend op de nieuwe plek van de pinbox het lint door, waarna de heer Musters als eerste officieel contant geld ging pinnen. Als inwoner van Nieuw-Vossemeer heeft Musters regelmatig de Rabobank Zuidwest-Brabant benaderd met de vraag wanneer de automaat terug zou keren. Zijn voorbeeld om geld uit de muur te halen, werd dinsdag direct gevolgd door een van de bewoners van De Vossemeren. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief