Raad Steenbergen bepaalt toekomst 't Cromwiel

STEENBERGEN - Wethouder Esther Prent heeft de gemeenteraad een aantal opties voorgelegd met betrekking tot de toekomst van gemeenschapshuis, theaterzaal en sporthal 't Cromwiel in Steenbergen.


Op 25 oktober diende de raad een unanieme motie in over 't Cromwiel. Hierin werd het college van burgemeester en wethouders opgedragen het contract met de exploitant, Hydra Sport, voor 31 december 2018 op te zeggen en de raad verschillende opties voor te leggen over het toekomstige beheer van het gemeenschapshuis. Daarbij mogen zowel commercieel als gemeentelijk beheer tot de mogelijkheden behoren. 

De motie van alle partijen werd ingediend omdat zij van mening zijn dat de exploitatie van 't Cromwiel de laatste jaren niet gebracht heeft wat de gebruikers gewend waren en wat gewenst was.

Esther Prent stelt naar aanleiding van de motie de partijen in de raad nu een viertal mogelijkheden voor: verkoop van 't Cromwiel; beheer door een marktpartij; via een stichting; of door de gemeente en een commerciële partij. Prent stelt dat in het geval van verkoop nog een visie opgesteld moet worden. "Voor de gemeente zou het, naar verwachting, een besparing op kunnen leveren. Maar ook dat moet nagegaan worden. De sporthal zal in ieder geval behouden moeten blijven", zo staat in een notitie aan de raad. 

Beheer door een marktpartij is vergelijkbaar met de huidige constructie. Als de gemeente en een commerciële partij dit gaan doen, is dat vergelijkbaar met het scenario zoals dat in de periode 2013-2014 van kracht was. Komt het beheer in handen van een stichting, dan is deze verantwoordelijk voor alle facetten van de bedrijfsvoering van 't Cromwiel inclusief de horeca. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief