IJsfestijn Steenbergen voor het eerst op de Westdam

STEENBERGEN - Op zaterdag 8 december gaat om 14.00 uur de vierde editie van IJsfestijn Steenbergen van start. In vergelijking met de voorgaande drie jaar staat de ijsbaan dit keer niet op de Markt, maar op de Westdam. Hierdoor kan vanaf heden tot en met 9 januari 2019 niet geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de Westdam.


Bezoekers aan de ijsbaan kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein bij Buiten de Veste (voor het gemeentehuis). Bezoekers aan het centrumgebied kunnen parkeren op de volgende locaties: het Striniusplein, de Wei, de IJzeren Put, de Oostdam, de Nieuwstad (ter hoogte van de Aldi), de Burgemeester van Loonstraat (ter hoogte van de Lidl), de Visserstraat en op het parkeerterrein bij het gemeentehuis op Buiten de Veste, met uitzondering van 24 december 2018. Laatstgenoemde parkeerplaats is die dag namelijk in gebruik als startlocatie van de Kerstlichtjestocht. Daarnaast kunnen bezoekers in december ook parkeren op het parkeerterrein achter de Scapino en op de zaterdagen op het parkeerterrein van Deltacom in de Berenstraat in Steenbergen.

Door de nieuwe locatie van de ijsbaan op de Westdam verdwijnen er parkeerplaatsen in het centrumgebied. De gemeente Steenbergen vindt het belangrijk dat het centrumgebied tijdens deze periode goed bereikbaar is voor automobilisten. Daarom wordt goed in de gaten gehouden hoe de parkeerdruk is en of dit leidt tot problemen. Mochten er knelpunten geconstateerd worden, dan zoekt de gemeente naar oplossingen. Daarnaast heeft de gemeente de ondernemers in het centrum van Steenbergen gevraagd hun bezoekers waar nodig op de hoogte te stellen van de parkeerlocaties. Ook de organisatoren van andere evenementen in deze periode zijn verzocht om bezoekers hier op te wijzen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief