Foto: Jack Konings

BuurtAED-actie in Hof van Steenbergen van start

STEENBERGEN - Hof van Steenbergen start een actie om geld op te halen voor een Automatische Externe Defibrillator (AED) in de buurt. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.


Initiatiefnemer van de actie is Kees-Jan Langenberg: “Hoewel er op steeds meer locaties AED’s hangen, kost het ophalen van zo’n apparaat toch vaak enkele minuten. Dat is kostbare tijd wanneer het gaat om een hartstilstand."

Om de dichtheid van AED’s te vergroten vindt Hof van Steenbergen dit een uitgelezen kans om als buurt hieraan mee te doen en niet alleen voor en door de bewoners van het Hof. "Ook omliggende straten kunnen hier voordeel bij hebben en zijn van harte uitgenodigd om dit initiatief te steunen met een bijdrage."

Dat het leeft blijkt uit de reacties uit de buurt. Binnen twee dagen was al ruim 50 procent van het bedrag binnen. Langenberg: "We hopen van harte dat het lukt om het gehele bedrag bij elkaar te krijgen.“

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

De actie van Hof van Steenbergen vind je hier: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-hof-van-steenbergen-4651- steenbergen 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief