Nieuwe jassen voor buurtpreventieteams

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt overhandigt op maandag 10 december officieel de eerste nieuwe jassen aan de buurtpreventieteams van Steenbergen.


Met deze geste spreekt hij namens de gemeente zijn grote waardering uit naar alle mensen die zich actief inzetten voor de veiligheid in hun buurt. Vanaf 1 januari 2019 krijgen alle actieve buurtpreventieteams in de gemeente Steenbergen de nieuwe jassen. 

Door de opvallende gele kleur zorgen ze niet alleen voor een goede zichtbaarheid, maar ook voor een uniforme uitstraling. Tijdens het houden van toezicht in de eigen buurt, wijk of dorp zijn de mensen daarmee goed herkenbaar.

In de gemeente Steenbergen zijn meerdere buurtpreventieteams actief in de verschillende kernen van de gemeente. De leden zetten zich geheel belangeloos en goed herkenbaar in voor de buurt. Zij werken intensief samen met de politie en gemeente.

De leden van de buurtpreventieteams zijn de ogen en oren in de eigen buurt, wijk of van het dorp. Ze houden toezicht in de straten, constateren onveilige verkeerssituaties, onverlichte situaties of openstaande ramen of deuren. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief