Koningin Máxima opent Hof van Nassau

STEENBERGEN - Koningin Máxima opent op dinsdag 28 mei verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandagochtend bekend gemaakt. Hof van Nassau is onderdeel van zorginstelling tanteLouise.


TanteLouise streeft ernaar zowel thuis als in een zorgomgeving de beste zorg te bieden. Uitgangspunt is dat bewoners zo veel mogelijk de regie voeren over hun eigen leven. Het verpleeghuis Hof van Nassau biedt daarom maximaal verantwoorde vrijheid aan haar bewoners met dementie. Een armband met een sensor bepaalt waar bewoners van het verpleeghuis veilig kunnen bewegen. Zo wordt, waar mogelijk, voorkomen dat bewoners te maken krijgen met gesloten deuren. Technologische toepassingen in en om het huis die processen in de woning automatiseren, domotica, ondersteunen hierbij. 
 
Tijdens haar bezoek wordt Koningin Máxima rondgeleid door het verpleeghuis. Ze krijgt uitleg over de technologische toepassingen in Hof van Nassau, zoals de inzet van slimme vloeren en het gebruik van een augmented reality bril ter verbetering van het medicatieproces. Ook spreekt Koningin Máxima met medewerkers, vrijwilligers en bewoners over hun ervaringen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief