Column Ruud van den Belt: Wat is het toch leuk om burgemeester te zijn!

  Column

Net als twee jaar geleden, ga ik ook nu weer een halve dag op stap met alle raadsleden, die mij dan elk op hun eigen manier onze samenleving laten zien. Honderduit vertellen wat ze doen, wat hen drijft en bezighoudt, en waar ze voor staan.


Zo leer je elkaar een stuk beter kennen en dat komt de onderlinge verstandhouding uiteraard alleen maar ten goede. Ook krijg ik vaak goeie tips, over hoe ik mijn taken als burgemeester nog beter kan vervullen. Ik doe daar graag mijn voordeel mee.

Zo’n uitstapje is telkens weer een superdag, ik kan niet anders zeggen. Of we nou gaan varen over de Vliet of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan ’t Ravelijn; elke keer valt me boven alles op dat onze raadsleden met twee benen in de maatschappij staan. Hoe goed zij hun rol als volksvertegenwoordiger pakken. Complimenten daarvoor, aan allemaal.

Laatst was ik met Caroline Bolluijt-Nijpjes van het CDA te gast bij ‘Bee at home’, een jonge en kleinschalige organisatie in Dinteloord, en dat liet me bepaald niet onberoerd. Initiatiefnemers van ‘Bee at home’ zijn de zorgverpleegkundigen Bianca en Sandra. Zij bieden ouderen die wat extra hulp nodig hebben behalve uiteenlopende dagbestedingsactiviteiten – zoals wandelen, schilderen en koken – ook echt een extra thuis. Wat een mooie ervaring om hier een kijkje te mogen nemen, dat thuisgevoel te ervaren, het gesprek aan te gaan, en… een potje te sjoelen! Jawel. Als burgemeester moet je van alle markten thuis zijn, nietwaar? 

Een score van 103 punten, ik vond het niet eens zo slecht, maar ik kon het bij lange na niet winnen van deze ervaren sjoelers. Die tijd komt misschien nog wel, maar zeker niet voordat ik – hopelijk – nog heel lang uw burgemeester heb mogen zijn. Want na drie jaar kan ik alleen maar zeggen: Wat is het toch leuk en wat voel ik me hier thuis!

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief