Bjarne Hemme won de klassieker bij de Nieuwelingen.
Bjarne Hemme won de klassieker bij de Nieuwelingen. Foto: Will Rombouts

Hemme en Mijnsbergen winnen in Steenbergen

Door: Peter Houtepen Sport

STEENBERGEN - Stichting Wielercriterium Steenbergen kende zondag een primeur met een wielerklassieker voor zowel Nieuwelingen als Junioren.

Een nieuw hoogtepunt voor de stichting nadat het in 2018 bij de viering van het 75-jarig bestaan het Nederlands kampioenschap voor de jeugd mocht organiseren. De Nieuwelingen trapten 80 kilometer weg en de Junioren 110. De zege bij de Nieuwelingen was voor Bjarne Hemme uit het Drentse Erica, die solo over de meet kwam en vier seconden voor het peloton finishte. Mark Groeneveld sprintte naar de tweede plaats, Jesse Kramer eindigde als derde.

Bij de Junioren was de winst voor Thomas Mijnsbergen uit Rotterdam, die in de sprint zijn medevluchter Sten Verzijl versloeg. Op de derde plaats in deze klassieker werd 22 seconden na het tweetal beslag gelegd door Roel van Sintmaartensdijk. 

In het omlijstende programma werd de wedstrijd bij de jeugd in de categorie jongens en meisjes van 12 jaar gewonnen door Senna Remijn, bij de jongens en meisjes van 13 jaar door Michel Mouris en in de categorie jongens van 14 jaar door Axel Roks.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief