Zomer in Steenbergen: regenachtig en maxima van 24 graden
Foto: Archief

Zomer in Steenbergen: regenachtig en maxima van 24 graden

  Weer

STEENBERGEN - Aankomend weekend niets te doen? Er staat genoeg op de planning in Steenbergen en in de rest van West-Brabant. Maar deze festiviteiten lijken toch een beetje in het water te vallen. Er wordt namelijk typisch Hollands zomerweer voorspelt. 


Wie net aan zijn vakantie begint valt niet bepaald met de neus in de boter. De komende dagen is het namelijk wisselvallig en gemiddeld iets kouder dan normaal. De komende dagen blijft het in het hele land overwegend bewolkt. Bovendien trekken regelmatig buien over het land. In het zuiden liggen de temperaturen tussen de 21 en 24 graden. In de nachten blijft het fris.

Mocht je er ondanks de mindere voorspellingen toch op uit willen trekken dit weekend? Dan zie je hieronder wat er te doen is in West-Brabant. 

Tour de Fête - Breda
Ben jij een echte Tour de France fan? Dan moet je dit weekend in het Van Sonsbeeckpark zijn. Daar vindt de eerste editie van 'Tour de Fête' plaats. Je kunt er live de Tour de France kijken op groot scherm, zelf meerijden in één van de social rides, of gewoon komen genieten van een hapje, drankje en muziek.

Iboza - Bergen op Zoom
Bezoekers en inwoners van Bergen op Zoom wanen zich vanaf vrijdag voor even in Ibiza, dankzij een nieuw concept van de ondernemers op de Grote Markt. Onder de naam Iboza wordt de Grote Markt omgetoverd tot een subtropische bestemming. Zo komt een DJ heerlijke beats draaien, is er vertier voor de kinderen en zijn er heerlijke lounge plekjes in het zand. Het stadsstrand is vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 14.00 uur. 

Foodstock - Etten-Leur 
Op 12, 13 en 14 juli staat Foodstock Etten-Leur op het programma. Het Brabantpark is gedurende drie dagen het decor voor een weekend lang genieten van eten, drinken & muziek. 

GTC Rally Festival - Halderberge 
De GTC Rally komt ook in 2019 terug op Breda International Airport met opnieuw een compleet GTC Rally Festival georganiseerd met enorm veel randanimatie met supercars, muscle cars en andere performance kanonnen die op de landingsbaan in actie komen. Aangevuld met veel andere showelementen en natuurlijk de start van de rally die door West Brabant rijdt en eindigt met de vermaarde Nacht van Achtmaal.

Nationale Jeugdronde - Roosendaal
Heel de week en dus ook het weekend staat Roosendaal in het teken van de Nationale Jeugdronde. In 33 ploegen leggen de deelnemers tussen de 10 en 14 jaar maar liefst 250 km af. Onder andere op de Kade, het Vrouwenhofpark en de Markt zijn verschillende activiteiten rondom de Nationale Jeugdronde. Van woensdag tot en met zaterdag kun je iedere dag om 20.00 uur terecht op de Markt voor de prijsuitreikingen van de dag.

BWF Wielerronde Zundert 
Wielerliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in Rijsbergen. Daar wordt namelijk de BWF Wielerronde gefietst. De renners fietsen een ronde van 5200 meter. Aanwezig zijn bij de start? Dan kan! De renners vertrekken vanaf de Hoefstraat om via de Pannenhoefsebaan, Ettensebaan en Tiggeltsebergstraat weer te eindigen in de Hoefstraat. 

Kermis Steenbergen
Een knuffel winnen of toch een rondje in de botsauto's? Van 12 tot en met 15 juli open is de kermis op het Marktplein in Steenbergen geopend. Vanaf 14.00 uur zijn is iedereen welkom om plezier te maken. Op zaterdag vindt er een speciale 'Minion-middag' plaats. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief