De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeval.
De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeval. Foto: Venema Media

Meerdere personen gewond na eenzijdig ongeval op Bartelmeetweg

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

POORTVLIET - Een personenauto is vrijdagavond achterstevoren in een sloot terecht gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Bartelmeetweg. Hierbij raakten vijf personen gewond. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

Iets voor 22.00 uur reed de personenauto vanaf de Roolandsedijk de Bartelmeetweg op. Tussen de kruising met de Essendijk en de T-splitsing met de Flierweg ging het mis. De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed hierbij een verkeersbord omver. Het voertuig kwam vervolgens achterstevoren in de sloot terecht. De politie en meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse.

In de auto zaten volgens de politie in totaal vijf personen.  De 20-jarige bestuurder uit Sint-Maartensdijk liet zich behandelen bij de Huisartsenpost aan zijn lichte verwondingen. Bij hem in de auto zaten twee 14-jarige jongens en een 15-jarige meisje uit Sint Philipsland en een 14-jarige jongen uit Scherpenisse. De slachtoffers konden zelf uit het voertuig komen. Geen van hen liep levensbedreigende verwondingen op, maar er zou wel spraken zijn van onder meer botbreuken. Zij zijn voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De bestuurder is aangemerkt als verdachte, maar niet aangehouden. Hij heeft een blaas- en speekseltest af moeten nemen, maar bleek niet onder invloed. Een bergingsbedrijf kwam ter plekke om de beschadigde auto uit de sloot te trekken en af te voeren. Ook een verkeersbord was door de klap aan de overzijde van de sloot terecht gekomen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief