Foto:

Sint-Annaland krijgt een escaperoom

SINT-ANNALAND - Momenteel wordt er hard gewerkt in de kelder van Streekmuseum De Meestoof. Vrijwilligers van het museum maken deze gereed voor de komst van een escaperoom. Het is een initiatief wat ontstaan is tijdens het project ’75 jaar vrijheid’ van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland.


"Het idee ontstond vorig jaar tijdens een overleg over de plannen voor de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid”, vertelt Niels van Oudenaarde, voorzitter van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland. Als potentiële locatie werd het museum aangewezen. Het idee zette Van Oudenaarde om naar een plan en besprak dit met zijn collega-bestuurslid Piet van Dijke. Van Dijke is tevens bestuurslid van Streekmuseum De Meestoof.

Doel

Een van de doelen in het plan is meer doelgroepen, waaronder jongeren en jongvolwassenen, op een interactieve manier in contact brengen met het museum en onze lokale geschiedenis.

Voor het ontwerp en de realisatie werd Maikel Goudzwaard van Uitjeinjouwstad.nl benaderd. Na een verkennend gesprek werd al snel duidelijk dat Maikel potentie zag om een escaperoom in De Meestoof te bouwen. ,,Geschiedenis verwerken in een escaperoom is altijd leuk. Nu zeker omdat het lokale geschiedenis is. En de ruimte is echt super gaaf, een ideale plek die meteen de juiste sfeer ademt voor een escaperoom!”, aldus Maikel. ,,We stellen graag de kelder van het museum hiervoor beschikbaar”, vult Piet van Dijke aan.

Tweede Wereldoorlog

In ieder geval wordt het verhaal van de drie Britse militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sint-Annaland sneuvelden, verwerkt in de escaperoom. Verder verklappen de initiatiefnemers nog niet teveel. Na realisatie neemt het museum de verdere exploitatie voor haar rekening.

Aanvulling

Beide initiatiefnemers, Piet van Dijke en Niels van Oudenaarde, zijn het erover eens; "Het is geweldig dat dit in Stalland gerealiseerd wordt, een prachtige aanvulling voor het museum en een leuke manier om meerdere doelgroepen in contact te brengen met de geschiedenis van onze streek”.

Als alles volgens planning verloopt kan escaperoom ‘De gewelven van De Meestoof’ medio september open.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief