Thoolse Toon Hage: ‘Sinds de uitbraak ben ik tot mijn verdriet niet meer naar de kerk geweest’
Foto:

Thoolse Toon Hage: ‘Sinds de uitbraak ben ik tot mijn verdriet niet meer naar de kerk geweest’

De 74-jarige Toon Hage uit Tholen is sinds de uitbraak van corona in maart al niet meer naar de kerk geweest. De Tholenaar gaat al van kleins of aan praktisch iedere zondag tweemaal naar de kerk. ‘Ik vind het belangrijk om naar de kerk te gaan, je leert er wat’, zegt hij.


Hage die tot de risicogroep behoort vanwege zijn suikerziekte, heeft nog nooit in heel zijn leven zoveel kerkdiensten moeten missen. Gelukkig kan Toon de diensten samen met zijn vrouw thuis volgen via het internet, maar persoonlijk zit Toon toch liever in de kerk.

Toon en zijn vrouw Plony hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. De één woont in het buitenland en de ander in de buurt van Leiden. Ook hen zien ze bijna niet op het moment. Hun wereldje is op het moment erg klein. Ze moeten hun geliefde kerkdiensten missen en buiten een wandeling en een bezoekje aan de winkel komt het stel nergens. “Normaal gesproken gingen wij zondags naar de kerk en vaak kwam er dan iemand mee op de koffie maar dat durft men niet meer”, legt Hage uit.

Toon hoopt dan ook dat het virus zo snel mogelijk voorbij is. “Ik vind het belangrijk om naar de kerk te gaan, je leert er wat. Via internet is de dominee wel beter te horen maar ik ga liever toch gewoon naar een normale dienst. Ik hoop dat we snel weer in de kerk kunnen komen”, aldus Toon Hage. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief