Afbeelding

Fluplander genomineerd voor Witte Anjer Prijs 2020

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT PHILIPSLAND - Jaap van der Kleijn uit Sint Philipsland is genomineerd voor de Witte Anjer Prijs 2020. Dat heeft het Nationaal Comité Veteranendag bekendgemaakt. Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich extra inzet voor veteranen. Tijdens een speciale online Veteranen Talkshow, die vanavond vanaf 18.45 uur te volgen is via de site van Veteranendag, zal de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Frank van Sprang de winnaar van de Witte Anjer Prijs 2020 bekend maken.

Jaap van der Kleijn is zelf op vijf lange uitzendingen geweest (van de Sinaï tot Bosnië) en is daarnaast ook nog op veel korte plaatsingen de wereld over geweest. “Wat bij al zijn missies terugkomt is de aandacht die hij – eerst informeel en later formeel – heeft gehad voor soldaten die een schouder nodig hadden om even op te leunen of een luisterend oor om hun problemen aan kwijt te kunnen”, stelt het comité. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Jaap nadat hij de dienst heeft verlaten door is gegaan als ‘hulpverlener’ voor veteranen en hun thuisfront. Voor Jaap kwam zijn nominatie voor de Witte Anjer Prijs als een enorme verrassing: ‘ik wist gewoon even niet wat ik zeggen moest. Het is zo’n eer en voelt als een blijk van waardering voor het altijd klaarstaan voor anderen.’

Jury
Uit alle nominaties wordt de winnaar van de Witte Anjer Prijs 2020 gekozen door een vakkundige jury bestaande uit oud-winnaars van de prijs, veteranen en deskundigen. “De Witte Anjer staat symbool voor de waardering van Nederlandse Veteranen en wordt gedragen links op de borst. Jaarlijks dragen duizenden mensen de bloem tijdens de Nederlandse Veteranendag, waaronder de koning en de minister-president. Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en actief dienende militairen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief