Afbeelding

Ahmad Resh brengt strip ‘Arie de Boskanarie' uit

Door: Jacoline de Boer Algemeen

SCHERPENISSE - Hij is nog maar 32 jaar en heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Ahmad Resh uit Scherpenisse is scenarioschrijver, schrijver en recensent. Hij werkt freelance voor de Donald Duck waar hij tevens ook meeschrijft aan de verhalen die Donald, zijn neefjes en de stinkend rijke Dagobert beleven. Verder werkt Ahmad voor de stripuitgever Dark Dragon Books en is hij ook nog eens recensent. Al staat dat laatste even op een laag pitje. Ahmad die inmiddels meer als fulltime werkt kon de tijd er niet meer voor vinden. En nu is Ahmad dus ook nog druk bezig met zijn strip: ‘Arie de Boskanarie’.

Ahmad die geboren is in Meppel studeerde de opleiding Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam. In die periode liep Resh al met het idee in zijn hoofd voor ‘Arie de Boskanarie’. De strip stond zelfs deels al op papier. In 2014 kreeg Ahmad een baan aangeboden als programmadirecteur bij een televisiezender in Iraaks-Koerdistan, het land waar zijn ouders vandaan komen. ‘Arie de Boskanarie’ bleef op de plank liggen en Ahmad vertrok met zijn vrouw voor vier jaar naar het land. “Via via kreeg ik het aanbod. Ik was jong en had praktisch geen ervaring dus die kans moest ik grijpen”, legt Ahmad uit. Na vier jaar vond Resh het wel welletjes. Hij miste Nederland en wilde zijn passie, het schrijven van strips en teksten weer volgen.

Donald Duck

Ahmad woonde eerst een tijd in Capelle aan de IJssel totdat hij afgelopen zomer een huis vond in Scherpenisse. In Nederland pakt Resh het schrijven weer snel op. Hij gaat onder andere aan slag als freelance redactiemedewerker bij de Donald Duck. Ook vindt hij een baan bij een stripuitgever.

Arie de Boskanarie

Het is de zomer van 2020 als Ahmad via via in contact komt met een striptekenaar die mee wil werken aan ‘Arie de Boskanarie’. De heren hebben een goede klik en gaan de samenwerking aan. Ahmad schrijft verder aan ‘Arie de Boskanarie’ terwijl striptekenaar Ralph Dikmans voor de tekeningen zorgt. ‘Arie de Boskanarie’ blijft niet langer op de plank liggen. Gelukkig maar want de strip wordt enthousiast ontvangen door lezers. ‘Arie de Boskanarie’ neemt je mee in zijn avonturen waarbij het zijn levensdoel is om plannen van gemene mensenplannen te saboteren. Arie die een kanarie is laat op deze manier het dierenleed van de kant van het dier zien. Hoe ervaren zij het?

Stripalbum

De strip wordt al gepubliceerd in een Boxelse krant en vanaf volgend jaar wordt er een heus stripalbum uitgebracht met de avonturen van Arie de Boskanarie. Ook al is Resh enorm trots op zijn uitgebrachte stripverhaal, het mooist aan zijn werk vindt hij toch zijn freelancebaan bij Donald Duck. “Vroeger was ik altijd benieuwd naar de mensen die de Donald Duck maakten. Nu maak ik zelf freelance deel uit van dat team”, legt Ahmad uit.

Toekomst

Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. Buiten dat Resh zolang mogelijk bij Donald Duck hoopt te werken liggen er ook al plannen voor een volgend album van Arie de Boskanarie. Ook heeft Ahmad de wens om zijn eigen geschreven roman uit te brengen. Voor wie Arie de Boskanarie wil volgen, hij heeft inmiddels zijn eigen Facebookpagina. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief