Kapster Trudy Koolaard: ‘De vorige lockdown voelde ik me paniekeriger, maar gek genoeg went het’
<p>Trudy bij haar kapsalon in Sint-Maartensdijk.</p>

Trudy bij haar kapsalon in Sint-Maartensdijk.

(Foto:)

Kapster Trudy Koolaard: ‘De vorige lockdown voelde ik me paniekeriger, maar gek genoeg went het’

Het is een pittige en tegelijkertijd ook saaie tijd. Van volop werk in de kapsalon Haarzaken naar ineens weer thuis zitten met de kinderen. “Maar”, zo relativeert kapster Trudy Koolaard, “Ik ben blij thuis bij de kinderen te kunnen zijn. Liever dat, dan nu moeten werken en niet weten waar ze heen moeten. Ik weet dat veel mensen in die positie zitten.” 


Het besef is ingedaald. “De vorige lockdown voelde ik me paniekeriger. Wat gebeurde er allemaal? Maar het went, gek genoeg.” De start van deze lockdown was apart. “We wisten dat het eraan kwam. Gingen de laatste dag door tot 12 uur ’s nachts. Toen we dicht moesten, zijn we pakketjes om zelf je uitgroei te kunnen behandelen gaan maken, evenals cadeauverpakkingen voor mannen en vrouwen. Ook zijn we samen gaan werken met schoonheidssalon Liesbeth. Samen maakten we cadeaupakketten en verrassingspakketten. Gelukkig was en is dat nog een bron van inkomsten voor ons. Dit word ook erg gewaardeerd door onze klanten.”

Trudy spreekt de zorg voor onze economie uit. “Deze gaat hieraan kapot. Vooral nu de lockdown nog langer gaat duren. Deze maand lukt het nog. Maar ik heb vier man in dienst. Ik hoop op meer financiële steun van de overheid, want zonder redden we het niet.” Trudy merkt wel dat het je weer met beide benen op de grond zet:” Ik kan weer genieten van de kleine dingen. Een wandeling door het bos bijvoorbeeld.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief