Roland van Tilborg: ‘Bakken is mijn uitlaatklep’
<p>Roland van Tilborg aan het werk in zijn keuken</p>

Roland van Tilborg aan het werk in zijn keuken

(Foto: Daisy Pieters-Tijs)

Roland van Tilborg: ‘Bakken is mijn uitlaatklep’

Hij is gek op bakken. Roland van Tilborg uit Sint Maartensdijk is meerdere dagen per week in zijn keuken te vinden. Daar maakt hij de lekkerste baksels. Met name zoet gebak is altijd een succes. “En als er wat mislukt, dan is het pech. Vroeger was ik heel perfectionistisch en vond ik het moeilijk als het niet goed ging. Tegenwoordig kan ik het loslaten.” 


Het bakken is een uitlaatklep geworden voor Roland. Enkele jaren geleden raakte hij in een burn-out en depressie. “Maar thuis op de bank zitten is hierbij niet helpend. In de keuken bezig zijn, bied mij structuur en uitdaging.” Het bakken zat er van jongs af aan al in,” vertelt Roland. “Mijn vader kookte en bakte heel veel, met name Indisch. Ik ben daardoor altijd al veel met koken bezig geweest, haal er voldoening en plezier uit. Inmiddels maak ik ook gebak voor de verkoop. Zo heb ik bijvoorbeeld het Onthaastje ontworpen, een koekje in de vorm van het wapen van Sint-Maartensdijk. Deze verkoop ik, samen met de bekende Tholenaartjes, zelfgebakken appelflappen, en andere streekproducten in het Wegwijs Lokaal van Sint Maartensdijk.”

Heel Holland Bakt is vaste prik voor Roland en zijn vrouw. “Voor ons is het een perfect feel good-programma. Geen spanning en sensatie, gewoon genieten. Ook heb ik contact met een aantal oud-deelnemers, zoals Manuele van der Heijden, die voor ons het Tholenaartje bakt. We inspireren elkaar.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief