De nieuwe auto's van taxibedrijf Citax Tiel.
De nieuwe auto's van taxibedrijf Citax Tiel. Foto: SWVO

Nieuw taxibedrijf voor doelgroepenvervoer Oosterschelderegio

Door: Britta Janssen Algemeen

Taxibedrijf Citax Tiel verzorgt vanaf zondag (1 augustus) het doelgroepenvervoer in de Oosterschelderegio. Het gaat dan bijvoorbeeld over het leerlingenvervoer, de haltetaxi en het vervoer van mensen met een Wmo-indicatie.

Er komen nieuwe voertuigen, maar verder verandert er weinig voor de gebruikers, laat het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) dinsdag weten. Deze organisatie regelt het doelgroepenvervoer voor de gemeenten Tholen, Schouwen-Duiveland, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Noord-Beveland en Goes.

Citax neemt daarmee na anderhalf jaar het stokje over van Connexxion. ‘Citax rijdt op dit moment ook al het doelgroepenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen en is dus bekend met de Zeeuwse situatie’, aldus SWVO. Het taxibedrijf heeft voor de nieuwe opdracht nieuwe voertuigen aangeschaft. Die zijn herkenbaar aan het logo van de Regiotaxi Oosterschelde. ‘De spelregels voor het doelgroepenvervoer zijn niet gewijzigd. De aanmelding en aansturing van het vervoer vindt nog steeds plaats vanuit de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland. Citax heeft veel van de huidige chauffeurs kunnen aannemen, waardoor de klanten dus vertrouwde gezichten gaan zien. We hebben er alle vertrouwen in dat Citax de dienstverlening goed gaat uitvoeren’, laat SWVO-voorzitter Paula Schot weten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief