<p>Wethouder Van Leeuwen brandt in aanwezigheid van de natuurouders, Jij op Tholen enStichting Landschapsbeheer Zeeland &eacute;&eacute;n van de berenpoten als markering van de route. </p>

Wethouder Van Leeuwen brandt in aanwezigheid van de natuurouders, Jij op Tholen enStichting Landschapsbeheer Zeeland één van de berenpoten als markering van de route.

Stavenisse heeft haar Kinder Beweeg en Beleef Route!

STAVENISSE - Stavenisse heeft haar Kinder Beweeg en Beleef Route! Wethouder Van Leeuwen heeft in aanwezigheid van de natuurouders, Jij op Tholen en Stichting Landschapsbeheer Zeeland, de eerste markeringen aangebracht voor de Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse. De wandelroute wordt de komende maanden ingericht. 


In opdracht van de gemeente Tholen heeft Stichting Landschapsbeheer Zeeland, samen met een groep kinderen, Jij op Tholen en de natuurouders van Stavenisse, een wandelroute uitgestippeld waarbij de reeds aanwezige speellocaties, welke zich op diverse plekken bevinden in het dorp, aan elkaar worden ‘verbonden’, zodat er een route ontstaat die kinderen spelend/bewegend/ontdekkend kunnen bewandelen van speelplek naar speelplek. De gehele route is gemarkeerd met voetstappen op diverse locaties in de bestrating/stoeptegels.

Prikkeling zintuigen

Op deze wandelroute bieden we kinderen tússen de speellocaties andere verleidingen aan en worden ze gestimuleerd tot bewegen, vaker buiten spelen of sporten. Maar ook andere zintuigen worden geprikkeld. Springen, Ruiken, Proeven, Voelen, Kijken, Horen, Leren, Balanceren, Bewegen. Allemaal termen die op deze route van toepassing zijn.

Spelen op ongestructureerde plekken

Uit onderzoek blijkt dat kinderen het leuk vinden om te spelen op ongestructureerde plekken, op parkeerplaatsen, op de stoep of tussen bosjes. Juist op dat soort plekken worden ook andere dan alleen de fysieke capaciteiten van kinderen gestimuleerd. Er kan dan meer interactie en samenwerking plaatsvinden dan op een georganiseerde speelplek met een schommel en een klimrek.

Speel- en ontdekelementen

Om hierop in te spelen worden langs de route een aantal leuke (natuurlijke) speel- en ontdekelementen aangebracht, zoals een bijenhotel in het grasveldje bij De Schalm, een wilgentunnel in de grasstrook langs de watergang, een aantal bijenvriendelijke struikjes in het grasveldje met bomen bij het Hertenkamp, balanceer/speelstammen op het grasveldje bij de wipkippen bij het Hertenkamp en halfstam fruitboompjes in de groenstrook voor de speeltuin. De route heeft ook nog een verlenging richting de dorpsbosjes, om deze ook bij de route te betrekken.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief