links: Hanneke Smits, rechts: Karin van Haaften
links: Hanneke Smits, rechts: Karin van Haaften Foto: Privebezit

Ook peuterspeelzalen zijn afgelopen week weer gestart: ‘Staat genoeg op de planning’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

POORTVLIET - Ook de peuterspeelzalen op het eiland Tholen startten vorige week weer op. Hanneke Smits en Karin van Haaften, beiden leidsters van peuterspeelzaal Zo op Klein Duimpje in Poortvliet, vonden het fijn de peuters weer te kunnen begroeten.

“Het afgelopen jaar moesten wij afscheid nemen van een aantal peuters die doorstroomde naar de basisschool. Die missen we nu wel in de groep, maar gelukkig zijn er al weer nieuwe peuters gestart en inmiddels staat er ook al een wachtlijst voor onze peuteropvang. Wij raden dan ook ouders aan om tijdig hun peuter in te schrijven, dit kan al vanaf 1 jaar”, leggen de dames uit. Voor het nieuwe jaar staat er genoeg op de planning. De peuterspeelzaal doet mee met de kraanwaterdag, juf Annemieke van de bibliotheek komt weer langs om voor te lezen. En ook de kinderen van de basisscholen de Eevliet en Jenaplanschool komen langs om de peuters voor te lezen.

“Dit noemen we leesvriendjes. Het is goed voor de lees- en taalontwikkeling van de peuters. We gaan ook weer verder werken aan de gezonde kindervang in samenwerking met het bewegend kind en buursportcoach Jurgen Nuijten”, aldus de dames. De kinderen bleken hun peuterspeelzaalleidsters wel gemist te hebben en waren blij hen weer te zien. Wij vinden het ook weer heerlijk om spelenderwijs kinderen wat te leren en te luisteren naar hun enthousiaste vakantieverhalen. Het is ook enorm leuk om te zien hoe ze zijn gegroeid en ontwikkelingssprongen hebben gemaakt in de afgelopen zes weken”, vertellen de leidsters trots.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief