Afbeelding
Foto: Neil Schuurman
Jong op Tholen

Jayden verhuisde van Spijkenisse naar Anna Jacobapolder: ‘Lekker rustig en mooie landschappen’

Door: Melissa Schuurman Algemeen

ANNA JACOBAPOLDER - Hoe is het om op te groeien op Tholen? In de serie ‘Jong op Tholen’ spreken wij tieners die in één van de Thoolse dorpen wonen. Hoe vinden zij het om in een dorp op te groeien? Wat is er leuk en wat minder? Dit keer: De 14-jarige Jayden van der Leenden. Hij woont in Anna Jacobapolder. 

Jayden van der Leeden (14) woont samen met zijn jongere broertje bij zijn ouders in Anna Jacobapolder. Jayden vindt het leuk om zich bezig te houden met sporten; hij doet met name spieroefeningen vanuit huis. Daarnaast luistert hij graag muziek. Voor zijn hobby’s hoeft hij niet naar de ‘grote stad’ toe.

Toen Jayden nog klein was woonde hij in Rotterdam. “Hier kan ik mij niets meer van herinneren.” Voor een wat langere tijd heeft hij in Spijkenisse gewoond. Ongeveer een jaar geleden is hij samen met zijn ouders en broertje naar Anna Jacobapolder verhuisd.

Jayden vindt het erg leuk om op Tholen te wonen. Hij vindt het lekker rustig om zo tussen de landschappen in een klein dorpje te wonen. De omgeving trekt hem ook vanwege de natuur. “De natuur, omgeving en het landschap vind ik erg mooi. Dat is dan ook wel een reden waarom je hierheen kunt verhuizen. Deze rust vind je niet in een grote stad.”

Ook al heeft Jayden een aantal jaar in Spijkernisse gewoond, hij mist niets in zijn huidige woonplaats. Een aantal faciliteiten zou hij wel fijn vinden, zoals een supermarkt of kledingwinkel. “Maar een stukje verder heb je deze alsnog, dus het maakt niet heel erg veel uit.” Jayden weet nog niet of hij hier later ook wilt blijven wonen. Hij gaat eerst zijn school in Middelharnis afmaken en kijkt later wat hij fijn vindt. Voor nu woont hij nog prima in Anna Jacobapolder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief