Afbeelding

ChristenUnie vraagt naar knelpunten in de zorg

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - "Heeft het college in beeld welke knelpunten onze burgers ervaren bij het aanvragen van zorg bij de gemeente Tholen?" Dat wil Marcel Vercammen (ChristenUnie) weten van burgemeester en wethouders.

De Nationale Ombudsman presenteerde onlangs zijn rapport 'Zorgen voor burgers'. In dit onderzoek concludeert hij dat burgers nog steeds knelpunten ervaren als het gaat om de toegang tot zorg. De knelpunten zouden te maken hebben met onduidelijkheid bij de aanvraag, onvoldoende inspraak en ondersteuning, onvoldoende deskundigheid bij de professionals, geen continuïteit in de zorg en bureaucratische rompslomp.

"De ChristenUnie vindt het van belang dat de burger met een zorgvraag snel en adequaat geholpen wordt", stelt Vercammen. Daarom heeft hij een lijst met vragen opgesteld voor de burgemeester en wethouders. "In het rapport wordt aangegeven: 'Doordat een overzicht van de gehele situatie van de burger ontbreekt, missen de betrokken instanties het gevoel van urgentie om de problemen integraal aan te pakken en op te lossen'. Hoe wordt in de gemeente Tholen het overzicht bewaakt, zodat problemen wel integraal worden aangepakt en opgelost?", wil hij nu weten. "Wat gaat goed en wat moet worden aangepast?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief