De halve marathon werd zelfs een keer gelopen door een hond. FOTO IMAN FASE
De halve marathon werd zelfs een keer gelopen door een hond. FOTO IMAN FASE (Foto: )

Enthousiastelingen blazen nieuw leven in Halve Marathon

THOLEN - Na een jaar van afwezigheid, komt er in 2019 toch weer een Halve Marathon van Tholen. Dat heeft de organisatie laten weten. Deelnemers kunnen zich binnenkort weer aanmelden voor de verschillende afstanden van vijf, tien of 21 kilometer. Start en finish zijn op de Markt in Tholen.


De eerste editie van de Halve Marathon van Tholen werd in 2015 gelopen. Na drie succesvolle edities (bijna driehonderd deelnemers) werd dit jaar besloten om het evenement niet (meer) te organiseren. "De kosten die gemaakt moeten worden om aan de voorwaarden van de vergunningsaanvraag te voldoen, maken dat de activiteit als sponsorloop niet rendabel is", stelde de organisatie.

Raadsvragen

Er werden raadsvragen gesteld over het beëindigen van het evenement, want extra kosten mochten er niet voor zorgen dat een evenement zoals de Halve Marathon van Tholen niet meer door konden gaan. "In de ogen van de VVD-fractie mag het niet zo zijn dat organisatoren van evenementen op welk gebied dan ook overwegen deze evenementen niet meer te organiseren omdat overheden steeds hogere eisen stellen en/ of organisaties het gevoel hebben te verzanden in een bureaucratisch proces", stelde Anco Fase (VVD).

Parcours
Met een nieuwe groep enthousiastelingen in de organisatie is nu toch besloten om een nieuwe editie te organiseren. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan onder andere het parcours. Zo mochten toekomstige deelnemers via een poll aangeven of ze liever door het centrum van Tholen lopen of langs de Oosterschelde. Van de bijna honderd respondenten heeft 62 procent gestemd voor een route langs de Oosterschelde. "Misschien de vijf kilometer en tien kilometer door het centrum en de 21 kilometer langs de Oosterschelde, daar kunnen we wel moois van maken!"

Initiatief

Het idee van de Halve Marathon van Tholen is afkomstig van Margreet de Wolf. Zij startte in 2015 met dit evenement om geld in te zamelen voor goede doelen. Bij De Wolf, zelf fervent hardloopster, werd eind 2014 lymfklierkanker vastgesteld. "De artsen vertelden mij dat ik het had gehaald omdat ik in zo'n goede conditie was. Als ik niet had getraind voor de halve marathon, was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Op een bepaalde manier heb ik mijn leven te danken aan het hardlopen", vertelde ze in 2015. In januari zou Margreet de Wolf de halve marathon lopen in Thailand voor een goed doel, maar dat ging niet meer door. Haar man opperde om zelf een halve marathon te organiseren. En zo geschiedde. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Diverse vacatures

Vlissingen

Diverse vacatures

regio Midden Zeeland

Monteur

Westkapelle

Helpdeskmedewerker

Ellemeet

Interieurverzorgster

Westkapelle

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief