Foto: m. bredschneijder

'Alles in beweging' in de kunstkamer

SCHERPENISSE - Op zaterdag 12 januari zal het nieuwe tentoonstellingsjaar in de Kunstkamer worden geopend middels een expositie met werk van Mieke Bredschneijder uit Scherpenisse. In 1971 verhuisde ze vanuit Amsterdam naar Tholen. In 2008 heeft ze haar oude passie voor tekenen en schilderen weer opgepakt en een opleiding gevolgd in België aan ‘De Academie voor schone kunsten’ te Schoten. Sinds 2016 is Mieke aangesloten bij het schildercollectief : De 4 van de Bakstraat in Tholen.


De tekening vormt de basis van haar beeldend werk. Olieverf is de materie van waaruit de beelden vervolgens omgezet worden in kleur en tot leven komen. Haar werk is figuratief en herkenbaar maar laat tegelijkertijd voor een ieder de ruimte om er een eigen interpretatie aan te geven.

Alles in beweging
In deze tentoonstelling ‘Alles in beweging’ genaamd, laat Mieke zien dat haar onderwerpen afwisselend geïnspireerd zijn door de nabije omgeving maar ook door steden en het nieuws. De stille schoonheid van Tholen, zomers met felle kleuren van bloemen en groen, 's winters het diepe grijs. De slikken als overgang tussen land en water met moeilijk te benoemen kleuren, of oude kade muren van vergeten haventjes. Maar bijvoorbeeld ook beelden over een wereld ver weg van hier, waar niets meer overeind staat en mensen op de vlucht zijn.

Haar schilderijen tonen voortdurende beweging, dichtbij maar ook ver weg. De expositie is van 12 januari tot en met 2 maart te bezoeken tijdens doordeweekse activiteiten en iedere eerste zaterdag v/d maand tussen 13.00-17.00 uur. Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Haarstyliste

Goes

bezorger

zoutelande

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

bezorger

wemeldinge

Bezorger kranten en/of folders

Regio Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief