Kinderen laten ouderen stralen op Nationale Pannenkoekendag

SCHERPENISSE/STAVENISSE - De dertiende editie van de Nationale Pannenkoekdag staat weer op de planning. Maar liefst 1.490 scholen, waarvan 91 scholen in Zeeland, organiseren op 22 maart dit pannenkoekfeest voor 79.000 ouderen. In totaal bakken kinderen die dag naar schatting 162.500 pannenkoeken, bijna een kwart meer dan vorig jaar.


Op Nationale Pannenkoekdag worden opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Maar liefst 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam. 'Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa's en oma's en ouderen een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten."

In het Engels

In Stavenisse nodigt de Rehobothschool oudere vluchtelingen uit de gemeente Tholen uit voor een pannenkoek, gebakken door groep 3. "Wij vieren de Pannenkoekendag als burgerschapsdag in het kader van NLdoet. We nodigen oudere vluchtelingen uit. De kinderen uit groep 3 bakken pannenkoeken en we eten die samen met 20 oudere vluchtelingen uit de gemeente Tholen op onze school op. Wij zijn al vanaf groep 1 met Engels bezig, we proberen in het Engels met deze mensen te praten en zingen Engelse liedjes. Na het eten spelen we gezelschapsspelletjes met onze gasten in onze klas." In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo'n 162.500 pannenkoeken bakken. Dat is een kwart meer dan in 2018. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen.

Jong en oud

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2006 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

bezorger

wemeldinge

(leerling) bezorger

poortvliet

Kraanmachinist

Tholen

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

medewerkers (m/v)

zoutelande

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief