Afbeelding

17.600 euro voor oprichting speeltuin in Scherpenisse

Door: Remko Vermunt Algemeen

SCHERPENISSE - Een groep betrokken buurtbewoners wil bij de Beatrixlaan in Scherpenisse een nieuwe speelvoorziening realiseren. De gemeente Tholen ondersteunt dit initiatief en heeft een bedrag van 17.600 euro beschikbaar gesteld voor de oprichting van de speeltuinvereniging.

Al een geruime tijd komen er vanuit de kern Scherpenisse ideeën om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. "Eerder is er al een aanvraag geweest voor de realisatie van een skatebaan, maar dat bleek lastiger dan gedacht", vertelt wethouder Harmsen. "Nu 1 of 2 jaar later is deze aanvraag binnengekomen voor de realisatie van een speeltuinvereniging in Scherpenisse."

Buutvrij

Bij de Beatrixlaan staan al een paar speeltoestellen en er ligt een grote wadi (waterberging) waar al veel wordt gespeeld door kinderen. "Maar een aantal moeders uit het dorp hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn met dit idee gekomen", legt de wethouder uit. De moeders hebben onder andere navraag gedaan bij de Thoolse speeltuinvereniging Buutvrij. "En nu willen ze gaan starten en de speeltuin verder ontwikkelen. Er wordt al veel gespeeld, maar ze willen deze plek nog leuker maken."

Stimuleringsfonds
Volgens de wethouder is dat precies waar het Stimuleringsfonds Samenleven voor bedacht is. "Ik ben er dan ook heel erg blij mee." Natuurlijk heeft de gemeente wel een aantal voorwaarden meegegeven. Zo wordt het geld alleen beschikbaar gesteld als het initiatief daadwerkelijk uitmondt in de oprichting van een speeltuinvereniging. Er wordt een bedrag van 5100 euro uitgekeerd als voorschot om de opstartkosten te betalen. Voor de inrichting van de speeltuin moet nog wel een concrete begroting worden voorgelegd.

Wil je de laatste ontwikkelingen volgen? Volg dan het Instagramaccount: @opbouw_speeltuin_scherpesitty.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief