Foto: Iman Fase

Het is officieel: Renovatie voor zwembad Haestinge

SINT-MAARTENSDIJK - De gemeenteraad van Tholen heeft donderdagavond ingestemd met het plan om zwembad Haestinge te renoveren voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro. Na het zwemseizoen 2020 gaat het zwembad op de schop en wordt het weer helemaal gerenoveerd, zodat het weer jaren mee kan. Daarmee komt een einde aan een langslepende kwestie met vooral veel onzekerheid over het behoud van het zwembad.


Als in 2016 heeft de gemeenteraad van Tholen zich uitgesproken over de toekomst van de twee zwembaden in de gemeente. Zwembad de Spetter in Tholen zou gerenoveerd worden en Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk zou opengehouden worden in afwachting van een nieuw binnenbad van 250 vierkante meter en een buitenbad van 200 vierkante meter. Een ontwikkelaar zou de bouw van het nieuw overdekte zwembad op zich nemen, maar uiteindelijk liepen die onderhandelingen stuk. 

Renovatie

In oktober 2016 werd door de gemeenteraad al besloten dat wanneer er géén nieuw zwembad zou komen, zwembad Haestinge alsnog gerenoveerd zou moeten worden. De gemeente Tholen ging dan ook aan de slag met dat scenario, maar hield de optie voor het sluiten van het zwembad ook nog open. "Het geld wat dan vrijkomt kan eventueel gebruikt worden om vervoer te organiseren naar zwembad De Spetter in Tholen", gaf het college als suggestie. "Ook blijft de mogelijkheid bestaan om die gelden te benutten voor het opwaarderen van zwembad De Spetter."

Kosten

Maar, daar wilde bijna de voltallige gemeenteraad donderdagavond niets van weten. Er werd ingestemd met het plan om het zwembad gewoon te renoveren. Kosten: ruim 1,5 miljoen euro. "Gezien de huidige markt en het feit dat de complete technische installatie van het huidige zwembad verplaatst moet worden, verwachten we voor de renovatie van zwembad Haestinge een bedrag van circa 1.500.000 euro kwijt te zijn plus een bedrag van 140.000 euro voor de sloop van de oude Haestinge." Na de renovatie gaan ook de exploitatielasten omhoog van 55.000 naar 150.000 euro per jaar. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief