De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.
De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Foto: Frits Simons

Vosmeer haalt zijn eerste punt binnen in derby tegen Stavenisse

Door: Amber Kuijs Voetbal

STAVENISSE – Lange tijd bleef spanning en sensatie uit maar in het laatste half uur van de derby Stavenisse – Vosmeer werd het toch nog een echte wedstrijd waarin van alles gebeurde. Uiteindelijk eindigde de derby in een gelijkspel wat over het geheel van de wedstrijd gezien een juiste uitslag was: 2 – 2.

DOOR FRITS SIMONS

In de voorbeschouwing gaf grensrechter van Vosmeer, Robbin van Opree, aan dat hij het leuk vond om weer bij zijn oude club terug te zijn: "Deze derby kan alle kanten op. Derby's zijn altijd spannend en net wat leuker dan andere wedstrijden. Stavenisse speelt thuis en heeft een fanatieke aanhang. Toch denk ik dat Vosmeer hier gaat winnen met 1 – 2." Corné Moerland, elftalleider van Stavenisse denkt er heel anders over: "Stavenisse speelt met vlagen best goed maar de voorhoede is niet scherp genoeg. Ze missen veel te veel kansen. Beide teams zijn tegen elkaar in balans maar ik denk dat Stavenisse gaat winnen met 3 – 1. De dertienjarige Luuk Ponsteen is supporter van Stavenisse en rekent op een 2 – 1 overwinning op Vosmeer. Zijn favoriete speler is zijn oom Daan Ponsteen en hij vindt Rudy Ridderhof de beste speler.

Stavenisse heeft veldoverwicht
Direct na de aftrap zocht Stavenisse de aanval en zorgde voor een veldoverwicht gedurende de hele eerste helft. Dit zorgde voor enige kansen maar in de afwerking ontbrak het aan scherpte zodat het lange tijd 0 – 0 bleef. Toch kwam Stavenisse in de 39 e minuut op een gelukkige voorsprong. Adriaan Janssen speelde zich op links keurig vrij en gaf één van zijn vele uitstekende voorzetten. Tom Douwe werkte de bal echter op een ongelukkige wijze in eigen doel zodat Stavenisse niet geheel onverdiend op een 1 – 0 voorsprong kwam. De meeste tijd speelde de wedstrijd zich af op de helft van Vosmeer maar de counters van Vosmeer zorgden toch regelmatig voor gevaar. Dit alles ondanks het ontbreken van een aantal vaste spelers die er voor gekozen hadden om voor Zwarte Piet te spelen of geblesseerd waren.

Rust
De pupil van de week had voor de aftrap gezorgd. Het was de 6-jarige Sjoerd Neele: "Ik speel in de jeugd en denk dat Stavenisse dat nu met 1 – 0 voor staat met 4 – 0 gaat winnen. Mijn favoriete speler is Max ( bijnaam voor Martin Wesdorp).

Verrassend
Eerst leek het de tweede helft net zo te gaan als de eerste helft maar na 5 minuten draaide ineens alles om. Robin Capelle gaf van 40 meter een totaal onverwachte lob die over de keeper in het doel van Stavenisse belandde: 1 – 1. Hierdoor explodeerde de wedstrijd want Stavenisse wilde toch graag winnen en begon aan te dringen. Hierdoor kreeg Vosmeer onverwacht ruimte en de counters werden steeds gevaarlijker. In de 75 e minuut zorgde dezelfde Capelle voor een 1 – 2 voorsprong voor Vosmeer. Nu ontstond er dan ook direct een offensief van Stavenisse met een hele serie kansen. Het was Rudy Ridderhof die 8 minuten later voor de gelijkmaker zorgde: 2 – 2. Dit werd ook de einduitslag ondanks verschillende kansen voor de thuisploeg en steeds hardere duels.