De man is aangehouden.
De man is aangehouden. (Foto: Archief de Bode)

Dronken automobilist rijdt met 140 km/h over Nieuwe Vlissingseweg

  112 Meldingen,112 Nieuws

VLISSINGEN - Een gevaarlijke automobilist is zondagochtend 2 december door de Vlissingse politie van de weg gehaald. De man reed met 140 kilometer per uur over de Nieuwe Vlissingseweg. 


Rond 05.00 uur zag de politie dat de bestuurder door het rode verkeerslicht reed op de kruising van de Koudekerkseweg met de Badhuisstraat. De agenten gaven hem een stopteken. Deze werd door de automobilist genegeerd, waardoor er een achtervolging ontstond. Hierbij gebruikte de politieauto het zwaailicht en de sirene. Andere politie-eenheden schoten ook te hulp. Tijdens de achtervolging, die binnen de bebouwde kom was, werden er snelheden van 100 kilometer per uur gehaald. Op de Nieuwe Vlissingseweg reed de man 140 kilometer per uur. De toegestane snelheid daar is 70 km/h.

De auto kon op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg tot stoppen worden gedwongen. Hierbij ontstond een kleine botsing tussen de auto en een politieauto. De 22-jarige bestuurder uit Middelburg is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. 

Uit een ademanalyse bleek dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij wordt zondag verhoord. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. 

Bij het verzetten van een politieauto reed een agent per ongeluk over de voet van een 17-jarige passagiere uit Middelburg. Zij is door de agenten ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Haar voet bleek niet gebroken. Daarna is zij naar huis gebracht.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief