Volksdansgroep Medioburgum-Walacra.
Volksdansgroep Medioburgum-Walacra. Foto: Hans Nieuwenhuize

18e Folklore Festival Walcheren

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OOST-SOUBURG - Vrijdag 7 en zaterdag 8 september a.s. organiseert Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra het 18e Folklore Festival Walcheren op de Karolingische Burg in Oost-Souburg. Er zullen weer vele groepen hieraan meewerken.

Vrijdagavond zullen de volgende groepen hun beste beentje voorzetten: De Blokkerder Dansgroep uit Blokker en Folkdansgruppen Baeringen, uit Baeringen, Noorwegen en KMW uit Vlissingen. Ook zal het Shantykoor Neptunus uit Schouwen-Duiveland van de partij zijn. Het jeugdorkest van Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg zal de avond openen.

De Samenspeelgroep en Woody’s Quintet uit Oost-Souburg zullen de morgen openen met een concert van 10.00 uur tot 12.00 uur. Om 13.00 uur is er een optocht door het dorp waar De Kindergroep van Medioburgum-Walacra aan de spits zal lopen vooraf gegaan door Vlijt&Volharding, gevolgd door Ons Boeregoed uit Kruiningen, De Blokkerder Dansgroep uit Blokker, Folkdansgruppen Baeringen, Baeringen, Noorwegen en Wiej Schotst Vedan uit Barchem waarna Medioburgum-Walacra de rijen zal sluiten.

Om 13.20 uur wordt het festival geopend door dhr. Albert Vader van de gemeente Vlissingen waarna voornoemde groepen acte de presence zullen geven in de tent op de Karolingische Burg en op de markt.

Om 17.00 uur is het festival afgelopen. Zaterdagavond wordt nog een groot gala-feest gehouden, waarvan de opening wordt verricht door Carla Schönknecht, lid gedeputeerde Staten van Zeeland, waar alle groepen nog eens voor elkaar zullen optreden dit alles overgoten door de zang van het shantykoor Zuid West 10 uit Terneuzen.

Zondag 9 september zal in het teken staan van Vlijt & Volharding die in de middag een groot concert geven met medewerking van diverse vriendengroepen. Deze middag begint om 13.00 uur en zal tot ± 18.00 uur duren. De toegang voor het gehele gebeuren is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief