Foto: Vlissingse Ontwikkelings Groep

Tweede woningbeurs laat groot aantal Vlissingse bouwprojecten zien

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen organiseert zaterdag 29 september voor de tweede keer een woningbeurs in de Timmerfabriek.


De eerste editie in het monument op het Scheldekwartier vorig jaar was een doorslaand succes.

De gemeente hoopt dit keer net zoveel mensen te verwelkomen. Woningzoekenden en belangstellenden zijn welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Uitvoering

Tijdens de eerste aflevering was er vooral belangstelling voor projecten op het Scheldekwartier. Toen was nog niet alles tot uitvoering gekomen. Nu is een deel in de verkoop.

Wie een huis in het project De Vesting wil kopen moet zeker naar de woningbeurs komen. Het startschot voor de verkoop wordt namelijk tijdens de beurs gegeven. De Vesting bestaat uit 43 eengezinswoningen met tuin en drie appartementen in Scheldekwartier-Noord. Toekomstige bewoners kijken uit op de Singel en het nog aan te leggen park in het Scheldekwartier.

Ketelmakerij

Al in juni is de verkoop van de Ketelmakerij begonnen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan voor het deelgebied deze week vastgesteld.

Kades

Dit najaar gaan er meer eerste palen de grond in, zegt het college van burgemeester en wethouders. Zo wordt er een begin gemaakt met de Kop van het Dok, Broederband en de bijna honderd meter hoge Zeelandtoren. Tegelijkertijd gaat de gemeente door met het herstel van de kades, komt er een nieuwe Dokbrug en moeten de Timmerfabriek en Machinefabriek eindelijk een andere bestemming krijgen. Naast alle activiteiten op het Scheldekwartier wordt er meer gebouwd in de gemeente.

Oost-Souburg

Bezoekers van de woningbeurs kunnen zich ook laten informeren over de projecten Valkhof, Kroonjuweel, Vlugtenburg, Kromwegesingel en een initiatief van Dagelijks Wonen in Oost-Souburg en over Claverveld, Lammerenburgweg, Sea and City, Hof van Berlage en het bouwproject in de Walstraat 't Gat in Vlissingen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief