Foto: Mossel 10-daagse Oostkapelle

Mossel 10-daagse in Oostkapelle blijft zich ontwikkelen

OOSTKAPELLE - De Mossel 10-daagse in Oostkapelle staat als een huis. Iedereen wat hij kan verwachten tijdens het culinaire evenement: veel bezoekers, heerlijke gerechten met de schelpdieren en veel extra vermaak. 


De achtste editie van het culinaire evenement begint vrijdag en duurt tot en met zondag 16 september. Twaalf restaurants en eetcafés doen mee. “Dat zijn er weer meer dan vorig jaar”, zegt Ricardo de Visser van La Vita Bella.  Ze hebben een speciaal gerecht met mosselen op de kaart gezet.

Wokken

Bij Anno Nu is dat bijvoorbeeld een voorgerecht van gewokte mosselen met stokbrood, bij Mossels en Meer een mosselproeverij van vier gangen, De Pannenkoekenbakker serveert een Zeeuwse mosselpannenkoek en strandpaviljoen Bij Karel heeft mosselen in groene curry op de kaart staan. “Ik heb aan de chef-kok gevraagd met iets nieuws te komen. Dat heeft geresulteerd in net wat andere gerechten dan normaal. Als je een beetje creatieve kok hebt, kun je ontzettend veel met mosselen.” 

Aanbiedingen

Op de placemat staan ook aanbiedingen van bedrijven, die eigenlijk niets met mosselen hebben, maar traditiegetrouw wel inhaken op het festijn. Zo krijg je tijdens de Mossel 10-daagse bij minicamping Duno een attentie bij elk verblijf en doet Sea and Sun een zonnescherm voor de auto cadeau bij een reservering. “De ondernemers hebben het evenement echt omarmd”, zegt Arjan Maljaars van Anno Nu. “De belangstelling om mee te doen is groot.” 

Kilo’s 

Recreanten, toeristen en inwoners zijn ook dol op het evenement. “September is de laatste jaren sowieso drukker aan het worden, maar de Mossel 10-daagse is en blijft een leuke verlenging van het hoogseizoen”, zegt Maljaars. “Ik merk zelf dat er meer mensen zijn door de extra kilo’s mosselen die ik als Italiaans restaurant verkoop”, voegt De Visser toe. “Daarnaast ken ik veel mensen die elk jaar speciaal naar Oostkapelle komen en bij mij het mosselgerecht bestellen.” 

Sfeer

Volgens de restauranthouder staat het evenement stevig op zijn benen. Hij ziet het zichzelf daarom nog jaren doen, mede door de goede sfeer in het organisatiecomité. “Dit jaar hebben we met zijn allen een uitstapje naar Yerseke gemaakt. Daar hebben we onze sponsor Fish XL bezocht en binnen gekeken bij een fabriek van Roem van Yerseke. Daar kwamen de eerste mosselen toen net binnen. We hebben ze op alle mogelijke manieren geproefd. Heerlijk!” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>