Het park komt in de nieuwe Scheldewijk.
Het park komt in de nieuwe Scheldewijk. Foto: Britta Janssen

Scheldewijk krijgt park

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - In de nieuwe Scheldewijk in Vlissingen is de aanleg van het openbare park in voorbereiding.

‘In de bodem komt een scheidingsdoek tussen vervuilde grond en de zogenaamde “leeflaag”', aldus de gemeente Vlissingen. ‘Hierop wordt een meter grond gestort.’

Maandag begon de grondaanvoer. ‘Er wordt 3.500 kuub grond naar de Scheldewijk gebracht. Deze grond komt van drie verschillende locaties in Vlissingen.’ Na dit werk is het park bouwrijp en gaan de hekken rondom het park weg.

Japanse duizendknoop

Het hekwerk rondom de proef voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop blijven nog staan, laat de gemeente weten. Ze experimenteert hier, samen met de universiteit in Wageningen, met het uitroeien van de hardnekkige plant door de grond onder een laag zout water te zetten. De verwachting is dat de Japanse duizendknoop, die snel groeit en onder meer rioleringen en bestrating beschadigt, niet bestand is tegen het zoute water.

Tweehonderd woningen

Medio dit jaar begint de bouw van 24 sociale huurhuizen in de Scheldewijk. Deze buurt, aan de noordkant van de nieuwe wijk, tussen de doorgetrokken Singel en Paul Krugerstraat, krijgt de naam De Hofjes. De buurt dankt haar naam aan de autovrije hofjes waaraan de woningen komen te liggen. De nieuwbouw is naar verwachting medio 2021 klaar. De komende tien jaar verwacht woningcorporatie l´escaut tweehonderd woningen te bouwen in de Scheldewijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief