Inwoners Vlissingen mogen deze jaarwisseling nog vuurwerk afsteken
<p>vuurwerk-1</p>

vuurwerk-1

(Foto: )

Inwoners Vlissingen mogen deze jaarwisseling nog vuurwerk afsteken

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen mogen deze jaarwisseling nog vuurwerk afsteken.


Het is te vroeg voor een algemeen vuurwerkverbod, zegt burgemeester Bas van den Tillaar. De gemeenteraad had hierom gevraagd via een motie in januari. 

De burgemeester zegt dat de vertraging enerzijds heeft te maken met de coronacrisis. “Als je een vuurwerkverbod instelt, moet je alternatieven bieden zoals een vuurwerkshow, die bijvoorbeeld Rotterdam al jaren organiseert. Dat zal dit jaar buitengewoon moeilijk zijn of gaat helemaal niet lukken.” 

Capaciteit

Daarnaast heeft de politie aangegeven dat een totaalverbod moeilijk is te handhaven, omdat ze te weinig capaciteit heeft. Tilburg denkt erover na om beveiligers in te huren voor de handhaving, maar dat ziet Vlissingen niet zitten. De gemeenten Middelburg en Veere wachten ook met het instellen van een verbod. 

Zones

In Vlissingen zijn er al wel meerdere vuurwerkvrije zones, zoals fietstunnels, de omgeving rond het ziekenhuis, pleinen van basisscholen en de winkelcentra Paauwenburg en Papegaaienburg. Landelijk is bepaald dat er vanaf dit jaar geen vuurpijlen en knalvuurwerk meer mag worden verkocht. 

Consumenten mogen alleen nog fonteinen, sierpotten en grondbloemen afsteken. “De stip aan de horizon van een verbod blijft staan”, zegt Van den Tillaar. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 
CustomHtml_6