<p>Ouassim el Gauadi, Cindy de Jonge, Thijs Simonse, Joep Corstanje, Jonathan van de Velde, Dylan Broerse, Jeffrey Otte en Didianne Kristalijn (vlnr).</p>

Ouassim el Gauadi, Cindy de Jonge, Thijs Simonse, Joep Corstanje, Jonathan van de Velde, Dylan Broerse, Jeffrey Otte en Didianne Kristalijn (vlnr).

(Foto: Privébezit)

HZ-Studenten geven bijles op middelbare school

VLISSINGEN – Acht studenten van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen zijn de onderneming Lesloods 15 begonnen. Deze zogenaamde student company biedt bijlessen aan leerlingen van de middelbare school om in coronatijd leerachterstanden te beperken.


Lesloods 15 bestaat uit Cindy de Jonge (algemeen directeur en website); Thijs Simonse en Dylan Broerse (financiën & administratie); Didianne Kristalijn en Joep Corstanje (social media & marketing); Ouassim el Gauadi (personeelszaken & aanmelding studenten); Jeffrey Otte (contactpersoon leerlingen, studenten, scholen en media) en Jonathan van de Velde (vertegenwoordiger scholen). 

Achterstand

Jeffrey vertelt dat ze vanuit de HZ het project Jong Ondernemen volgen waarin studenten van verschillende opleidingen samenwerken in een student company. “We hebben ons eerst georiënteerd en verschillende invalshoeken en recente maatschappelijke problemen bekeken. We kwamen erachter dat een op de zes middelbare scholieren het moeilijk heeft sinds het coronavirus uitbrak. Door de online lessen hebben sommigen een kleine tot een flinke achterstand opgelopen. Daarvoor hebben wij een oplossing bedacht door bijles te geven.”

Persoonlijk

Het platform Lesloods 15 brengt HZ-studenten en middelbare scholieren in Zeeland bij elkaar om deze achterstand weg te werken. Ook leren de scholieren beter huiswerk maken, plannen en leren. “We bieden online bijles en huiswerkbegeleiding aan één tot drie leerlingen,” legt Jeffrey uit. “Ook online, maar het verschil zit in het persoonlijke aspect. Omdat wij met kleine groepen werken is dat effectiever dan in gewone klassen van soms dertig leerlingen.” 

Hij benadrukt dat ze ook goedkoper werken dan de concurrenten, omdat de studenten niet voor geld werken, maar voor studiepunten. “Een HZ-student moet elk jaar 140 uur aan maatschappelijk werk doen om 2,5 vrije studiepunten te verdienen. Lesgeven bij Lesloods 15 is een van die opties.”

Tijdens het marktonderzoek merkten de jonge ondernemers dat er vooral achterstand is opgelopen bij de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde. Maar ze bieden ook lessen aan in Frans, Duits, natuurkunde en scheikunde.
Lesloods 15 loopt in principe tot februari. “We vinden zelf dat er veel potentie in zit. Als we de zaak draaiend kunnen houden, gaan we misschien wel door.”

Kijk voor meer informatie op www.lesloods15.nl.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief