Meer ondernemers kunnen straks worden gecontroleerd
Foto:

Meer ondernemers kunnen straks worden gecontroleerd

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen wil het via een wijziging in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) makkelijker maken om ondermijning aan te pakken. Het college van burgemeester en wethouders heeft zichzelf meer mogelijkheden verschaft om malafide ondernemers te controleren.


Ondernemers in bepaalde gebieden of branches moeten voortaan een vergunning aanvragen. Nu geldt deze vergunningplicht alleen voor belwinkels en internetcafés. Burgemeester Bas van den Tillaar kan de branches en gebieden aanwijzen. “We kunnen hiermee bijvoorbeeld de Bibob-procedure breder inzetten”, zegt hij. 

Uitbuiting

Een tweede aanpassing in de APV is bedoeld om strenger toezicht op woningverhuur en -bemiddeling mogelijk te maken. Zo wil Vlissingen uitbuiting van huurders tegengaan. 

De gemeente voert net als andere gemeente in Zeeland ook een nachtregister in. Hotels, bed and breakfasts en andere plekken waar mensen bedrijfsmatig overnachten moeten bijhouden wie er binnen zijn. Het register helpt als er een calamiteit is, maar heeft ook een afschrikwekkende werking op criminelen. Het kan bovendien een middel zijn tegen prostitutie en mensenhandel.

Ballonnen

Van een andere orde is een verbod op het oplaten van ballonnen. Meerdere gemeenten hebben dit in verband met het milieu al gedaan. 

Ook geldt er in Vlissingen een verbod op het gebruik van lachgas in de openbare ruimte. Van den Tillaar kan bepaalde gebieden aanwijzen waar het niet mag en ingrijpen met een verbod als er overlast is. “We sorteren hiermee voor op een landelijk verbod op het gebruik van lachgas.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief