Eerste kinderkunstroute van Zeeland in Vlissingen

VLISSINGEN - Het thema van de jaarlijkse Zeeuwse Kinderkunstweek is dit jaar: Niet te eten! Voedsel in de kunst. In Vlissingen wordt deze editie ondanks Corona-maatregelen grootst aangepakt: de binnenstad van Vlissingen wordt een openluchtmuseum waarin 30 ondernemers basisschoolleerlingen een podium geven om hun werk te exposeren.

Agnes den Hartogh is kunstenaar en initiatiefneemster: een belangrijke doelstelling van de Kinderkunstweek is kunst toegankelijk en laagdrempelig te maken voor basisscholen en hun leerlingen. Er worden ieder jaar activiteiten ontwikkeld en één daarvan is dat de basisschoolleerlingen bij de kunstenaar in het atelier aan het werk kunnen. “De kinderen kunnen in Filiaal Vlissingen aanschuiven voor een High Tea met ‘heerlijke’ taartjes en gebakjes die we gaan illustreren in diverse technieken. Ik ben geïnspireerd door de oneetbare taartjes in het Museumstraatje (Kerkstraat) in Vlissingen en vind het leuk om op deze manier allerlei aspecten van de Vlissingse binnenstad met kunst te integreren.”

De deelnemende winkeliers in de binnenstad zijn enthousiast, want ook al zijn ze dicht: er is toch iets vrolijks te zien in de etalages. Joke van Boven, eigenaresse Skids Kids & Teens fashions: “Alle positieve reclame voor de ondernemers in Vlissingen is nu welkom!” Ook de VOC ondersteunt het project met het beschikbaar stellen van de wissellijsten. Agnes: “Er komt een leuke wandelroute door de stad en langs de Boulevard en ook diverse horeca-ondernemers doen mee. Dicht of open: ze ondersteunen het initiatief. En de kleine kunstenaars kunnen straks trots zijn dat hun werk in de maand maart op een prominente plek in Vlissingen hangt.

Kinderen die graag aan de workshop en expositie willen meedoen, kunnen zich aanmelden via de site www.kinderkunstweek.nl.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief