Foto: De Realisatie

Pakhuis Keersluis krijgt uitzicht op het kanaal

VLISSINGEN - Nadat de gemeente een prijsvraag had uitgeschreven voor een nieuwbouwproject aan de Willem Ruysstraat is gekozen voor het ontwerp van De Realisatie. De Realisatie heeft samen met architectenbureau Bakers Architecten een ontwerp gemaakt voor 58 woningen op de locatie ‘kop Keersluis’ langs het Kanaal door Walcheren. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2022.


De bouwlocatie ‘kop Keersluis’ ligt aan het Kanaal door Walcheren tussen de Paul Krugerstraat en de doorgetrokken Singel. Het woongebouw met 58 woningen bestaat uit zowel vrije sectur huur- als koopappartementen in verschillende prijscategorieën. Het ontwerp heeft drie voorkanten: aan de voormalige Koningsweg, de Paul Krugerstraat en de Singel. In het ontwerp zijn subtiele verwijzingen te zien naar het beeldbepalende gebouw van de Vlissingse architect Piet Götzen (1914-1977) dat hier jarenlang heeft gestaan. De wooneenheden zijn gesitueerd rondom een houten ‘scheepsdek’ dat is aangekleed met groen en daarmee meteen de parkeerplaatsen aan het zicht onttrekt.

Op de begane grond van het complex is voorzien in commerciële ruimte. Hoewel momenteel op verschillende plaatsen in de stad juist commerciële ruimte wordt omgebouwd tot appartementen (op de begane grond van appartementencomplex Alhambra en de eerste verdieping van De Fonteyne), voorwacht wethouder De Jonge hier geen problemen mee. “Het is de verantwoordelijkheid van de projectontwikkelaar. En commerciële ruimte is heel breed, denk bijvoorbeeld ook aan ruimte voor kleinschalige kantoren, daar in in Vlissingen absoluut behoefte aan.” De bouw van Pakhuis Keersluis begint als alles volgens plan verloopt in de tweede helft van 2022.Bert Bimmel Makelaardij begint begin volgend jaar met de verkoop van de appartementen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief